opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

20 mei 2019 door Patrick Simons

Voorganger: "Voelde me rot dat ik hen niet kon bieden wat Opwekking biedt"

Pinksteren staat weer voor de deur en dat betekent voor velen natuurlijk weer dat ze richting Biddinghuizen gaan om deel te nemen aan Opwekking. Kasper van Helden schrijft erover in zijn blog op Geloof in het Gezin.

'Aan de ene kant zou ik het mooi vinden als mijn dochter ook naar Opwekking zou willen. Blijkbaar is er iets wat ze daarnaartoe trekt. Aan de andere kant zou ik er ook aan twijfelen of ik er verstandig aan doe haar ernaar toe te laten gaan. De gedachten aan een overvol en druk festivalterrein, een brakke nacht in een tentje, charismatische uitspattingen, harde muziek met eindeloze herhalingen en opzwepende sprekers kunnen me nog niet echt bekoren.'

Ik besluit om eens advies in te winnen bij twee mensen die de conferenties goed kennen. Voorganger Jurjen ten Brinke herkent mijn aarzeling. "Toen er voor het eerst een groep vanuit Hoop voor Noord naar Opwekking ging, voelde ik me er rot over dat ik hen niet kon bieden wat Opwekking biedt. Maar nu juich ik het toe als ze erheen gaan: Ze komen met meer passie en verlangen terug. Ze snappen ook wel dat je de kerk niet moet vergelijken met Opwekking, de kerk heeft nu eenmaal niet die massa. Als je met je kinderen eens per jaar naar een pretpark gaat wil dat nog niet zeggen dat ze dan niet meer met plezier kunnen spelen in de speeltuin om de hoek."

Lees hier de hele blog

Reacties

Dus opwekking is een charismatisch pretpark? Dus na opwekking met minder genoegen nemen?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.