moslim

Nieuws

17 mei 2019 door God Reports

Moslims bedreigen man in Oeganda na besluit om Jezus te volgen

Yusuf Tulo was in het oosten van Oeganda samen met zijn familie aan het bidden, toen ze de buren hoorden roepen: “Brand!” Na maanden van bedreigingen omdat Tulo zich als moslim had bekeerd tot het christendom, werd hij nu ook daadwerkelijk aangevallen. 

Het huis brandde volledig af en stortte ook in. “We hebben alles verloren dat binnen lag”, vertelt Tulo tegen God Reports. “Beddengoed, kleding, boeken, belangrijke documenten en andere bezittingen met een waarde van meer dan 1000 dollar.” Ook na de brand blijven de bedreigingen binnen komen. Zo kreeg hij een bericht met de tekst: “Het verbranden van je huis was slechts een waarschuwing. Als je doorgaat met het verharden van je hart en niet teruggaat naar de islam, verwacht dat de meest vreselijke dingen die je jezelf voor kunt stellen.” 

“We danken God dat niemand fysiek gewond is geraakt, maar emotioneel is het erg zwaar omdat we nog steeds dreigende berichten ontvangen over een mogelijke aanval. We zijn erg verontrust over de dreiging van radicale moslims." Kort nadat het gezin in Jezus ging geloven en een Pinkstergemeente in een nabijgelegen dorp ging bezoeken, werden er ’s nachts al stenen naar hun huis gegooid. Niet lang daarna begonnen de dreigementen van radicale moslims. Ook moslimbewoners van hetzelfde dorp uitten dreigende teksten richting het gezin. 

De grondwet van Oeganda voorziet in godsdienstvrijheid en geeft inwoners zelfs de vrijheid om zijn of haar geloof te verspreiden. Slechts twaalf procent van het land is moslim, die vooral in het oosten van het land wonen. Radicale islam rukt, net als in heel Afrika, ook hier snel op. 

Reacties

J
Ja en maar blijven vasthouden an de leugen dat de islam een vredelievende godsdienst is........worden we nog een keertje wakker!?!?!
REAGEER
Tsja, je vraagt je af of we hier wéér op moeten reageren......? Meer van het zelfde, meer haat (uit Islamitisch kring) tegen christenen.

Maar ja, ze zijn het aan hun "stand" verplicht, dus stopt het niet, nóg niet..

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify