stain
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2019 door Patrick Simons

Terugkijken: Kees van der Staaij in debat over omstreden Nashvilleverklaring

Donderdagmiddag ging Kees van der Staaij in de Tweede Kamer in debat over de Nashvilleverklaring. De voorman van de SGP ondertekende de veelbesproken verklaring en ging daarover in debat, waarbij het er soms heftig aan toe ging. Ook op social media werd er flink gereageerd op het debat. CIP.nl verzamelde de meest bijzondere reacties op Twitter. 

Veel christenen reageerden positief op het optreden van Van der Staaij. “Dankbaar voor Kees van der Staaij(SGP) die vanmiddag met zoveel wijsheid, geduld en liefde het open debat aanging met leden uit de Tweede Kamer”, reageert Arjan Baan. Roel Schipper vindt het optreden vooral moedig. “Los van waar je staten het Nashville debacle: geweldig dat we in Nederland Tweede Kamer over deze dingen in vrijheid kunnen debatteren en het grondig oneens kunnen zijn. Moedig dat SGP durft een zo verketterd standpunt te verdedigen vanuit een voor velen onbekende Bijbel.” 

“Diepe buiging voor Kees van der Staaij SGP in het debat met de Kamer over Nashvilleverklaring. Hoe je ook denkt over de verklaring, sommige reacties waren ook buiten proportioneel. Maar van der Staaij gaat hier heel netjes het debat aan”, stelt Gert-Wim Dubbeldam.

Niet iedereen is het echter eens met de standpunten van de SGP’er. “In de Tweede Kamer staat Van der Staaij de walgelijke Nasvilleverklaring te verdedigen. Maar, zoals wijlen Robert Long al zong: ‘Als je God als goed beschouwt, vindt hij het beslist niet fout, als je van een ander houdt’, aldus Francisca Drijver. Ook John Lapré hekelt de houding van SGP. "Ik herinner me een fragment uit een film waarin een zwart meisje haar mooie huid kapot boedne, omdat ze wit wilde zijn... Homo's gaan stuk onder het SGP- en refojuk, totdat ook hetero's beseffen dat zij niet heteroseksueel 'leven'  maar heteroseksueel 'zijn'." 


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Reacties

H
Diep respect voor Kees van der Staaij! Ik heb met het oog op dit Kamerdebat veel voor hem gebeden om wijsheid en standvastigheid. Mooi dat hem die gegeven werd. Dit debat heeft mij er trouwens eens te meer van overtuigd dat het een goed besluit is geweest om mij na de Nashville-commotie aan te sluiten bij de SGP, voor mij de meest uitgesproken-christelijke politieke partij !
Ik sluit mij bij jouw woorden aan Henk! Ook ik heb diep respect voor Kees van der Staaij.
H
Ook van ons groot respect voor Kees van der Staaij. Inhoudelijk zoveel sterker dan het emotionele geleuter van die dames. Dat viel mij op in dit debat, dat hij op Henk Krol na alleen maar vrouwen tegenover zich had....De bijbelse boodschappen willen de meeste mensen niet meer horen, helaas.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen