Cocky Drost

Dagelijks leven

17 mei 2019 door Patrick Simons

Cocky Drost: "Praten over seks heeft alles te maken met elkaar in de ogen kijken"

Seksualiteit blijft ook in de kerk en het geloof vaak een heikel onderwerp. Vreemd genoeg gaat het juist vaak over hoe seks niet moet en over seksualiteit buiten het huwelijk om. Ook binnen het huwelijk kunnen er nog wel eens problemen voorkomen. Cocky Drost vertelt in gesprek met CIP.nl dat praten ontzettend belangrijk is.

"Praten over seks wil niet zeggen dat je een bijbelstudie moet gaan doen en op die manier vast moet gaan stellen hoe jullie seksuele leven moet zijn. Praten over seks heeft alles te maken met elkaar in de ogen kijken. Dat is heel belangrijk. Maar wat het je gaat opleveren is dat je begint te ontdekken wat je eigen behoeftes zijn en die van je geliefde. Dat kan heel praktisch zijn." 

Cocky pleit daarnaast voor open communciatie in plaats van non-verbale signalen. "Maar ook eerlijk durven te vertellen dat je heel veel zin hebt of juist niet. Het moet geen non-verbale communicatie worden, maar iets dat open en eerlijk besproken wordt.” 

Bekijk hier de hele video-serie met Cocky Drost

Reacties

Beste Cocky,

Rabbi Manis Friedman denkt hier totaal anders over. Beluister bijvoorbeeld het interview met hem door een (Single?) vrouw. Ik vind zijn uitleg erg indrukwekkend.

Cocky, alst even kan een reactie hierop.
H
alles waaraan je aandacht geeft groeit!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.