Afrikaanse dans

Dagelijks leven

18 mei 2019 door Andries Schuttinga, directeur Red een Kind

Sterk gezin, goed begin

Afgelopen woensdag was het de Internationale Dag van het Gezin. Een dag die dertig jaar geleden in het leven werd geroepen door de Verenigde Naties. Ongeveer net zoveel jaren ging deze dag geruisloos aan mij voorbij. En aan u waarschijnlijk ook.

Red een Kind geeft kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen in Azië en Afrika kansen voor de toekomst. Dat doen wij vanuit de overtuiging dat elk kind een uniek geschenk van God is en er bij het opgroeien niet allen voor hoor te staan.

In de projectgebieden die ik bezoek, zie ik vaak gezinnen die het zwaar hebben. Armoede betekent niet alleen gebrek aan eten en drinken. De continue stress waaronder ouders staan, heeft een enorme weerslag op het gezinsleven. Als je focust op overleven, hoe kun je dan je kinderen de tijd en aandacht geven die ze zo nodig hebben? En wat doe je met al die frustraties die je hebt als ouder?

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Een gezin bepaalt de rest van je leven: of het nu positief is of negatief. En wanneer je zelf ook kinderen hebt gekregen van God, dan is jouw invloed op hun ontwikkeling ontzettend groot. Ik weet als vader hoe je soms kunt worstelen met opvoeding, hoe lastig het kan zijn om zo’n verantwoordelijkheid te dragen. Ik kan me niet voorstellen hoe zwaar het moet zijn als ik hen geen eten zou kunnen geven en elke dag moest vechten om het hoofd boven water te houden.

Red een Kind riep woensdag de Maand van het Gezin uit, want een sterk gezin is essentieel om kinderen een goed begin te geven in het leven. Helaas komt bij gezinnen in armoede vaak verwaarlozing of mishandeling voor. Daarom willen we deze maand extra aandacht vragen voor de gezinnen in onze programma’s. Komt u samen met ons in actie?

Klik hier voor meer informatie!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify