Michael McIntyre
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 mei 2019 door Geerten van Breugel

Michael McIntyre was CEO van een groot bedrijf en geloofde niet. Dat veranderde toen zijn dochter ziek werd

Aan het succes van Michael McIntyre leek geen eind te komen. Terwijl hij als CEO van één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Amerika een comfortabel leven leidde, werd zijn dochter ziek. De dagen nadat hij met haar in het ziekenhuis was geweest, veranderden zijn leven, vertelt hij aan CBN News. “Ik rende lang voor Jezus weg en zag mijn identiteit in het leiden van mijn bedrijf.“

Hoewel de Amerikaan opgroeide in een katholiek nest, had hij het moeilijk met de goedheid van God in een wereld vol chaos, verkrachting, moord en slechtheid. “Ik was er wel uit dat er een God bestond, maar wilde niets met Hem te maken hebben.“ Zijn broer bad al een lange tijd, samen met een gebedsgroep, voor McIntyre. En dat leek verhoord te worden nadat de dochter van McIntyre ziek werd.

McInture vertelt daarover: “Mijn dochter werd heel ziek. We gingen naar het ziekenhuis en zaten lang bij de spoedeisende hulp. Aan het einde van de dag waren we uitgeput, maar was zij gelukkig in orde.“ Zijn moeder drukte McIntyre altijd op het hart om God te danken als er iets goeds gebeurde. Hij besloot de daad bij het woord te voegen. “Ik ging naar buiten en dankte God een uur lang. Ik was zo dankbaar.“

De nacht daarop droomde de Amerikaan. Een stem sprak tot hem in een taal die hij niet begreep. Hij belde zijn broer en vroeg hem wat het betekende. “Je bent welkom“, antwoordde hij, terwijl hij God dankte en huilde. Vanaf toen veranderde de directeur. Hij werd lid van een kerk en is daar nu zelfs een leider. “Ik las vanaf toen de Bijbel en begreep wat er stond.“ Ondanks dat verloor hij een aantal van zijn oude vrienden, die zijn keuze niet begrepen.

Omdat McIntyre een achtergrond had in verzekeringszaken en veel seminars leidde, vroeg zijn dominee hem een retraiteoord voor de kerk te leiden. “Ik heb nooit gedacht dat ik in een kerk terecht zou komen of een dominee zou worden“, zegt de Amerikaan. Dat leidde tot de oprichting van Next Level Experience, waar hij mensen helpt om hun geloof te herontdekken en te zien hoe God hen heeft bedoeld in hun leven.

Bekijk hier de video die Faithwire met McIntyre opnam.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.