Eritrea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 mei 2019 door Open Doors

141 christenen gearresteerd in Eritrea

Veiligheidsagenten hebben in Eritrea 141 christenen gearresteerd. Het gaat om 104 vrouwen, 23 mannen en 14 jongeren uit Mai Temenai, een stadsdeel in de hoofdstad Asmara.

Hogere politieambtenaren scheidden de mannen van de vrouwen. Daarop werden de mannen naar de Adi Abeito-gevangenis overgebracht. De vrouwen werden meegenomen naar een politiebureau.

Voor zover bekend zijn er geen aanklachten op basis waarvan de christenen zijn gearresteerd. Onder de christenen leeft grote zorg over het welzijn van de kinderen en de ouderen onder de arrestanten. De kerk in Eritrea vraagt gebed voor de gevangengenomen christenen, zodat ze niet overmand worden door angst en dat ze vrijmoedig zullen getuigen van hun geloof.

Eritrea staat op plaats 7 van de Ranglijst Christenvervolging. Eritrea staat al ruim tien jaar in de top-10 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Ooit werd het land het ‘Noord-Korea van Afrika’ genoemd.

Reacties

Het wordt een triest en eentonig verhaal.

Sommige mensen -ook op deze fora-, willen lijsten, willen bewijzen. Ach, ze willen -met de nadruk op willen- het niet zien! Deze vervolging komt met name uit één hoek.......

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.