sri lanka

Nieuws

16 mei 2019 door Patrick Simons

Christelijke asielzoekers Sri Lanka worden dagelijks bedreigd

In Sri Lanka zijn de gevolgen van de bomaanslagen op Paaszondag nog steeds elke dag merkbaar. Christian Post meldt bijvoorbeeld dat er tal van christelijke vluchtelingen en asielzoekers in Sri Lanka zijn ondergedoken in een politiebureau. Ze worden bedreigd door de lokale bevolking.

Inmiddels hebben meerdere mensenrechtenortganisaties hun zorgen uitgesproken over de huidige situatie in het land. In eerste instantie is de woede van de bevolking vooral gericht op moslims. Ook asielzoekende christenen uit Afghanistan en Pakistan zijn echter allesbehalve veilig. Voorganger Anton Kyanq vertelt bijvoorbeeld dat er op dit moment maar liefst 60 vluchtelingen uit Pakistan zijn gehuisvest in een politiebureau in Negombo.

Het lijkt erop dat de bevolking verblind door woede en hun zoektocht naar wraak niet altijd meer het onderscheid maakt tussen moslims en christenen. Ze zien migranten sneller als moslim. Overigens zijn vooral vreedzame moslims, die al jaren in harmonie met christenen in Sri Lanka samen leven, de dupe van de wraakacties.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify