CvI

Nieuws

16 mei 2019 door Patrick Simons

Tentoonstelling ‘Expeditie Israël' onder grote belangstelling geopend

Op dinsdagavond 14 mei werd in het Israëlcentrum de tentoonstelling ‘Expeditie Israël’ officieel geopend. Onder grote belangstelling openden de Ambassadeur van Israël Aviv Shir-On en oud-Minister van Innovatie en Technologie Eliëzer – Moodi – Sandberg de tentoonstelling die tot eind augustus te bezichtigen is in Nijkerk. 

Gepantserde auto
Een gepantserde auto komt voorrijden bij het Israëlcentrum in Nijkerk. Een aantal mensen van de beveiliging scant gespannen de omgeving. De Israëlische ambassadeur stapt uit. Hij wordt altijd beveiligd, want wie Israël vertegenwoordigt, is een mogelijk target van terreuraanvallen. Maar het is rustig.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De meeste genodigden zijn al binnen, en genieten er van een stukje taart. Eén enkele laatkomer parkeert en haast zich naar de ingang. We kunnen beginnen.

Op reis
Heel toepasselijk krijgen alle aanwezigen een El Al ‘boarding pass’, waardoor ze toegang krijgen tot de expositie, een reis door de tijd in het Beloofde Land. Algemene hilariteit, want iedereen blijkt hetzelfde stoelnummer te hebben.

“Mag ik een stoel bij het raam?” grapt oud-minister Sandberg. “Ik wil liever naar Jeruzalem dan naar Tel-Aviv, kan dat ook?” vraagt Opperrabbijn Binyomin Jacobs aan de dame achter de ‘incheckbalie’. De grapjes verstommen langzaam wanneer de bezoekers zich verdiepen in de prachtige voorwerpen, informatiepanelen en films in de tentoonstelling. Onder de aanwezigen is ook een groep christelijke zakenmensen uit Thailand, China en Indonesië. Want ook in die landen is er een groeiende steun voor Israël.

De beste reisgids die er is
In de toespraken van ambassadeur Shir-On en oud-minister Sandberg, wordt veelvuldig naar de Bijbel verwezen. De Ambassadeur van Israël houdt de Bijbel omhoog en benadrukt: “Dit is de beste Israël-reisgids die er is. Alle plekken die beschreven staan in de Bijbel, kun je vandaag nog bezoeken in Israël”. Moodi Sandberg vult aan: “In de Bijbel staat dat Israël tot zegen zal zijn voor alle volkeren. We zien dat vandaag al gebeuren!”.

De tentoonstelling Expeditie Israël is gratis te bezoeken tot en met 31 augustus, in het Israëlcentrum in Nijkerk (Henri Nouwenstraat 34). Dankzij de interactieve opdrachten en voorwerpen is deze tentoonstelling zeer geschikt voor jong en oud. Klik hier voor meer informatie

Foto: CvI

Christenen voor Israel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify