Syrische militairen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2019 door Geerten van Breugel

Syrische kinderen gedood bij bombardement op christelijk dorp

In een bombardement op het Syrische dorp al-Suqaylabiyah zijn vijf spelende kinderen gedood. De kinderen speelden vlakbij een klooster, meldt The Christian Post.

De strijdkrachten van de oppositie vuurden raketten af op het dorp, dat in handen is van de regering. In het Noord-Syrische dorp wonen overwegend christenen. Bij de slachtoffers waren vijf kinderen in de leeftijden van 6 tot 10 jaar en een vrouw in een nabijgelegen straat. Acht anderen, waarvan zes kinderen, raakten gewond.

De lokale priester Maher Haddad vertelt dat ”de kinderen na een paar rustige dagen naar buiten gingen om te spelen. Een raket kwam vlakbij een groep kinderen terecht, waardoor de vijf kinderen op slag werden gedood. De vrouw kwam om door een andere raket.”

Voor de aanslag heeft nog geen groepering de verantwoordelijkheid opgeëist. Het internationale persbureau AP echter, noemt dat de raketten vlakbij Idlib werden afgeschoten, waar Al-Qaida-groepering Tahrir al-Sham en de Free Syrian Army actief zijn.

Syrië staat als elfde op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. De belangenorganisatie zegt dat de burgeroorlog het land in puin achterlaat en dat christenen niet gespaard worden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.