Tweede Kamer

Nieuws

15 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Binnenkort Kamerdebat over de vrijheid van onderwijs

De Tweede Kamer houdt binnenkort een debat over het grondwetsartikel over de vrijheid van onderwijs. De NOS laat weten dat PvdA-leider Asscher brede steun heeft gekregen voor zijn verzoek.

Onlangs stelde VVD-leider Klaas Dijkhoff dat hij de vrijheid van onderwijs wil aanpakken, omdat die in zijn ogen misbruikt wordt. "Te lang hebben we gezegd: hier heb je de vrijheid van onderwijs, hier heb je de vrijheid van godsdienst; doe er iets leuks mee," laat Dijkhoff weten. "Maar als sommige lieden met die vrijheden aan de haal gaan, salafistische scholen opzetten, homo’s verketteren of vrouwen onderdrukken, dan moet je ingrijpen en onze vrijheden beschermen.''

Hij verwees daarbij naar de perikelen rond het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Ook Asscher merkt op dat sommige scholen zich achter artikel 23 van de Grondwet verschuilen. Daarin staat dat iedereen een school mag oprichten en dat openbaar en bijzonder onderwijs financieel gelijk worden behandeld. Asscher wil daarom een debat over de vraag "of het niet hoog tijd is om de onderwijsvrijheid te moderniseren".

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers noemde het pleidooi van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff om de vrijheid van onderwijs in te perken om zo radicalisme aan te pakken onlangs "buitenproportioneel". "Misbruik van vrijheid moet je aanpakken, vrijheid is nooit onbegrensd. Maar op deze manier zoekt hij ruzie met de verkeerde mensen.”

Lees ook: VVD stelt vrijheid van onderwijs ter discussie; Gert-Jan Segers hekelt VVD-voorstel en Klaas Dijkhoff en het beknotten van onze vrijheid.

Reacties

F
Integratie-welke richting? Een onderwijssysteem dat de traditionele joods-christelijk humanistisch cultuur vertegenwoordigt voldoet in Nederland. Islamonderwijs hoort niet thuis binnen de democratie. Maar als we ons als ‘’bruikbare idioten*’’(*quote Lenin) een Chrislam/Euro-islam natie willen opbouwen voor onze nageslacht,met verschillende normen en waarden, deels geënt is op de cult van Mohammed. Moeten we dat vooral lekker doen. Radicalisme bestaat niet Segers of is er ook zoiets als radicale extremistische christen, gematigde nazis etc?
REAGEER
F
Juist de christelijke partijen zouden de islamscholing moeten willen verbieden op eigen bodem. Mohammed kaapte/plagieerde en verdraaide de Bijbel en Torah tot zijn eigen verdorven perverse verzinsels. Hoe kunnen christelijke politieke partijen de vrijheid hieraan toekennen en niet voor het christelijke geloof willen strijden (epagonizestai)? Judas 1:3-4
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify