abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2019 door Patrick Simons

Amerikaans staat Alabama verbiedt abortus

In de Amerikaanse staat Alabama is een nieuwe wet aangenomen. Daardoor worden abortussen in deze staat verboden. De enige reden waarom een abortus in Alabama nog mogelijk is, is wanneer de gezondheid van de vrouw in gevaar is. In dat geval is abortus toegestaan.

Error: could not load events

De wet werd deze week aangenomen. De enige die het officieel ingaan van de wet nog in de weg kan staan, is gouverneur Kay Ivey. Zij moet de wet namelijk nog ondertekenen. Dat zal vermoedelijk echter wel gaan gebeuren aangezien Ivey bekend staat als een uitgesproken tegenstander van abortus. Ook wanneer er sprake is van verkrachting of incest zal abortus in deze staat niet mogelijk zijn.

Amerika lijkt op het gebied van abortussen steeds conservatiever te worden. Er komen namelijk steeds meer staten waar strenge wetten op dit gebied worden aangenomen. Staten als Georgia en Iowa hebben bijvoorbeeld een wet waarbij abortus verboden is vanaf het moment dat er een hartslag te horen is van de foetus.

Reacties

J
Dit gaat de goede kant op, ik bid dat ze snel tekent want dan zullen velen staten volgen.

God heeft de controle in Amerika en gebruikt president Trump ervoor. Wij moeten blijven bidden dat overal in de wereld abortus verboden wordt.
H
Hypocrieten! Maar een goede wapenwet, ho maar!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.