paus

Nieuws

15 mei 2019 door Patrick Simons

Paus bidt voor slachtoffers aanslagen Burkina Faso

Zondag vond er opnieuw een aanslag plaats op een katholieke kerk in Burkina Faso. Moslimterroristen liepen schietend een kerk binnen en maakten daarbij zes slachtoffers. In een reactie laat het Vaticaan weten dat de Paus bidt voor de slachtoffers.

“De Heilige Vader heeft met droefheid kennis genomen van het nieuws over de aanval op de kerk in Dablo, Burkina Faso”, tweet woordvoerder Andrea Gisotti afgelopen maandag. “Hij bidt voor de slachtoffers, voor hun families en voor de hele christelijke gemeenschap in het land.”

Katholiek Nieuwsblad meldt dat regeringsmedewerkers inmiddels hebben verteld dat extremistische moslimgroeperingen achter de aanval zitten. Zij zouden eerst hebben geprobeerd om gemeenschappen tegen elkaar op te zetten met gerichte moorden op traditionele leiders en gemeenschapsleiders. Inmiddels hebben ze het op godsdienstige groepen voorzien. De afgelopen maanden nam het aantal aanvallen op christenen in Burkina Faso flink toe.

Reacties

Dit is toch wel " Breaking News" ! Islam en terreur..

, mijn hart "breekt" opnieuw.
REAGEER
F
Paus Francis: "De islam is een religie van de vrede, één die verenigbaar is met respect voor mensenrechten en vreedzame co-existentie bevordert," brief aan de christenen in het Midden-Oosten in 2014. "Authentieke islam en de juiste lezing van de Koran zijn tegengesteld aan elke vorm van geweld ", zei de Heilige Vader in zijn Apostolic Exhortation Evangelii Gaudium (2013). Zijn uitspraken zijn systematisch gericht op het uitschakelen van alle historische feiten, geschriften en menselijke logica.

http://166.62.117.116/pages/quran/violence.aspx
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify