kerk

Nieuws

15 mei 2019 door Patrick Simons

HeartEdge: nieuwe manier van kerk zijn waait over uit Engeland

Er zijn natuurlijk tal van verschillende manieren om kerk te zijn. De laatste tijd lijkt er een nieuwe manier over te waaien vanuit Engeland, HeartEdge genaamd. Dit is bedacht door theoloog en dominee Sam Wells. Het Nederlands Dagblad maakte een reportage.

HeartEdge gaat vooral over omgaan met krimp en onbevangen bezig zijn midden in de wereld. Opvallend is dat binnen dit concept niet meer geloofd wordt in het eeuwige vuur van de hel. Wanneer je dat echter niet wil loslaten kun je volgens Wells toch het concept gebruiken. “Er zijn twee theologische uitgangspunten die wél fundamenteel zijn. Als eerste: God geeft ons wat we nodig hebben. Maar soms ontvangen we niet al zijn gaven. De kerk heeft vaak oordelend gesproken over wie er wel en niet bij horen. Maar het kan zijn dat God mensen op ons pad brengt, terwijl wij hen niet ontvangen.”

“Het tweede: vernieuwing van de kerk komt vaak voort uit tegenspoed. In ballingschap in Babel leerde het volk Israël God beter kennen dan in het beloofde land. Of denk aan de kruisiging van Christus. Als de kerk in Europa nu ballingschap of tegenspoed ervaart, is dat bemoedigend. Daarin is God op zijn manier aan het werk.”

Lees meer in Nederlands Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify