homovlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2019 door Patrick Simons

Tweede Kamerleden ontvangen demonstratief petitie over Nashvilleverklaring: "Ook doen bij échte bedreiging LHBTI-gemeenschap"

Tijdens het aanbieden van petitie ter ondersteuning van de Nashvilleverklaring is gisteren in de Tweede Kamer een rel ontstaan omdat PVV-Kamerlid Harm Beertema niet actief mee wilde protesteren tegen de verklaring. Beertema deed dit omdat de echte bedreiging van de LHBTI-gemeenschap volgens hem islam is. 

De petitie is bedoeld als steunbetuiging aan de ondertekenaars van de Nashvilleverklaring. In deze verklaring staat onder meer dat homoseksualiteit niet binnen een christelijke levensstijl past. De petitie die gisteren werd overhandigd is een initiatief van blogger Marcel Bas. Zijn doel is om de ondertekenaars van de Nashvilleverklaring een hart onder de riem te steken.

De petitie werd met veel vertoon in ontvangst genomen door drie vrouwelijke Kamerleden: Kirsten van den Hul (PvdA), Nevin Özütok (GroenLinks) en Vera Bergkamp (D66). Ze hadden zich demonstratief in roze kleding gehuld en kwamen hand in hand aanlopen.

PVV-Kamerlid Harm Beertema weigerde dus om hier aan mee te doen. Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt hij zich te verbazen over de theatrale wijze waarop de dames meenden de indieners van de petitie te moeten ontvangen. Hij zei de ‘gemakzucht’ waarmee Kamerleden christenen te lijf gaan te hekelen. “Ik zou ook graag zien dat ze dat doen bij de echte bedreiging van de LHBTI-gemeenschap, de islam.”


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Reacties

H
Het gedrag van de drie roze dames staat m.i. op één lijn met diegenen die onze minister president geen hand wilden geven. Democratie betekent ook respect tonen voor andersdenkenden.
A
Kinderachtig gedrag in de `volksvertegenwoordiging` als Nederlander schaam ik me.
G
Goed gedaan Harm Beertema!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen