Hans van Klaarbergen en Florida de Kok

Nieuws

14 mei 2019 door Dominass en Ruimzicht

Nieuw bondgenootschap richt zich op welbevinden dominees

Dominees die verzekerd zijn bij Dominass kunnen zich sinds deze maand zonder kosten richten tot Stichting Ruimzicht met werkgerelateerde hulpvragen. Predikantenverzekeraar Dominass en Ruimzicht, dat zich ten doel stelt predikanten te ondersteunen in hun ambt, hebben daartoe een bondgenootschap gesloten. Ruimzicht gaat functioneren als ‘portaal’ waar predikanten terechtkunnen met het oog op coaching. De aanvullende zorgverzekering van Dominass vergoedt dit.

Voor Dominass is het belangrijk dat predikanten optimaal kunnen functioneren, zodat uitval voorkomen wordt. Ruimzicht wil dat predikanten hun werk met plezier doen. Stress en het risico op burn-out is relatief hoog onder deze beroepsgroep. Daarbij is werkbegeleiding als secundaire arbeidsvoorwaarde in 2017 komen te vervallen voor predikanten in de Protestantse Kerk in Nederland, waar de meeste predikanten werkzaam zijn.

Ruimzicht heeft alle expertise in huis om kundig op vragen van predikanten in te gaan, ontdekte Hans van Klaarbergen van Dominass. Het traject ‘coachen naar bevlogenheid ‘ van Ruimzicht is speciaal voor hen ontwikkeld. Wat de organisaties bindt, is de inzet voor het welzijn en het welbevinden van predikanten en hen te ondersteunen in hun werk, aldus Florida de Kok van Ruimzicht. ‘Vanuit heel verschillende perspectieven vullen we elkaar aan en kunnen we doen waar we goed in zijn.’ Predikanten in de Protestantse Kerk kunnen het coachtraject van Ruimzicht volgen in het kader van de Permanente Educatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify