Ministrycursus NewWine

Nieuws

14 mei 2019 door NewWine

New Wine presenteert nieuwe ministrycursus

Deze maand verschijnt de gloednieuwe ministrycursus van New Wine. Het nieuwe materiaal wordt geïntroduceerd met een meerdaagse ministry-conferentie in Zwolle op 16–18 mei. Hoofdspreker is Vineyard- theoloog en trainer Alexander Venter.

Ministrycursus
De ministrycursus van New Wine is sinds de introductie ervan, bijna twintig jaar geleden, een begrip geworden in christelijk Nederland. Talloze kerken kennen inmiddels gebedsteams die ministrygebed aanbieden in aansluiting op de kerkdienst, en op allerlei conferenties laat deze vorm van nazorg zich niet meer wegdenken. Bij gebedsministry bidden twee mensen voor een derde persoon, in de verwachting dat God erbij is. "Bij gebedsministry zien we dat God mensen aanraakt en bemoedigt, en dat Hij genezing en herstel wil geven", vertelt Agnes Huizenga, stafwerker gebed en ministry.

Verdieping
Vanaf 16 mei is gloednieuw cursusmateriaal beschikbaar. “Met het nieuwe cursusmateriaal maken we een belangrijke verdiepingsslag,”vertelt Agnes Huizenga. “De cursus is nadrukkelijk gericht op de toerusting van ministryteams in een plaatselijke kerk, onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad. Inhoudelijk gaat het meer de diepte in.”

De nieuwe ministrycursus bestaat uit drie magazines:
• Module 1. De basis van gebedsministry
• Module 2. Gebedsministry en vergeving
• Module 3. Gebedsministry en genezing

De basismodule verschijnt deze maand; de beide vervolgmodules volgen later dit jaar. De cursus werd geschreven door New Wine-theoloog Ronald Westerbeek.

Meerdaagse ministryconferentie: Groeien in heelheid
De ministrycursus wordt geïntroduceerd met een meerdaagse conferentie in Zwolle (16 – 18 mei). Hoofdspreker is de Zuid-Afrikaanse voorganger en Vineyard-theoloog Alexander Venter. “Hij werkte in de jaren tachtig samen met John Wimber, oprichter van de Vineyard-beweging”, vertelt Agnes Huizenga, “en hij is een bekende internationale spreker en trainer.” Op de conferentie wordt ook de Nederlandse vertaling van zijn boek Doing Healing gepresenteerd: Groeien in heelheid – Over gebedsministry en het Koninkrijk van God. “Alexander zal een stevige basis leggen vanuit de theologie van het Koninkrijk van God. Maar hij zal de conferentiedeelnemers ook heel praktisch toerusten, met volop ruimte om te oefenen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify