Orban

Nieuws

14 mei 2019 door Patrick Goede

Trump looft Hongaarse president voor het bewaken van christelijke waarden

Gisteren vond er een ontmoeting plaats tussen president Trump en de president van Hongarije, Viktor Orban. De machtigste man van de Verenigde Staten sprak op het Witte Huis zijn waardering uit voor de leider van Hongarije. "Je bent net als ik een beetje controversieel maar dat is oké. Je hebt je werk goed gedaan en je land veilig gehouden," zei Donald Trump volgens CBN.

Bij het beschermen van zijn machtspositie heeft Viktor Orban de democratische principes weleens links laten liggen. Tegelijkertijd heeft hij een aantal veranderingen in de grondwet laten doorvoeren die christelijke waarden vertegenwoordigen. Waaronder een wet tegen abortus en een huwelijk uitsluitend tussen één man en één vrouw.

"We zijn blij om samen met de Verenigde Staten te mogen strijden tegen illegale migratie, terrorisme en de christelijke gemeenschappen te beschermen over de hele wereld," zei Viktor Orban zelf. Trump sprak daarop nogmaals zijn waardering uit voor Orban: "Je hebt de christelijke gemeenschappen goed gedaan en je hebt de migratiestromen een halt toegeroepen, dat waarderen we zeer."

Reacties

T
Orban voert echte christelijke politiek .

Hij is een echte calvinist . Waren er maar meer van zulke leiders dan zou het er in Europa veel beter voorstaan .

Orban is niet volmaakt maar dat is niemand in deze wereld . Er is niemand die goed doet ook niet 1 staat in de bijbel . De enige is Jezus Christus ! Prijs de Heer
Christelijke politiek en viriel antisemitisme gaan nooit samen.
Theo: Johan Calvijn draait zich om in zijn graf...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify