Nieuws

14 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. A. Mak aan de slag in CGK Zoetermeer

Samenwerkingsgemeente De Lichtzijde (foto) in Zoetermeer (CGK-NGK) heeft een nieuwe predikant. Ds. A. Mak, momenteel actief in Broeksterwoude-Petrus, heeft het beroep aanvaard. De gemeente was vacant omdat ds. A. P. van Langevelde vorig jaar met emeritaat ging.

CIP.nl bezocht ds. A. P. van Langevelde vorig jaar: Ds. Van Langevelde is ruim 40 jaar dominee: "Voor mijn gevoel ben ik nog maar net begonnen".

De christelijke gereformeerde kerk in Renswoude heeft een beroep uitgebracht op ds. M. A. Kempeneers. Gemeenteleden gaven de predikant uit Katwijk aan Zee meer stemmen dan ds. J. de Bruin (Elburg). De gemeente in Renswoude is op zoek naar een nieuwe dominee vanwege het emeritaat van ds. J. M. J. Kieviet. “Mijn vrouw vreest dat het emeritaat in de praktijk weinig verandert,” zei hij onlangs in dit interview met CIP.nl.

De gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Bergen op Zoom moet verder zoeken naar een nieuwe dominee. Ds. L. M. van der Veen heeft bedankt en blijft actief in Gorinchem. In Bergen op Zoom zoekt de kerkenraad een dominee omdat de ziekte van Parkinson ds. T. de Boer het werk onmogelijk heeft gemaakt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify