haatprediker

Nieuws

14 mei 2019 door Patrick Simons

Bijeenkomsten in Nederland, Ierland en Zweden gaan ook zonder 'haatprediker' gewoon door

De geplande komst van 'haatprediker' Steven Anderson naar onder andere Nederland en Ierland gaat inmiddels niet meer door. Dat betekent echter niet dat de bijeenkomsten waar hij zou spreken ook afgelast gaan worden.

Eind mei zou Anderson voor zijn Europese tour Zweden, Ierland en Nederland een bezoek brengen. Rondom zijn bezoek zijn bijeenkomsten gepland. Inmiddels is hij door controversiële uitspraken over homoseksualiteit en de Holocaust en door antisemitische standpunten niet meer welkom in deze drie landen. De bijeenkomsten vinden echter wel gewoon plaats, althans als we uit moeten gaan van de agenda van de Faithful Word Baptis Church, de kerk waar Anderson voorganger is. Anderson had namelijk bij voorbaat al vervangers geregeld voor het geval er zoiets zou gebeuren.

Dat vertelt hij trouwens zelf ook in een YouTubevideo: "Ik wil jullie op het het hart drukken dat onze drie evementen in Europa gewoon doorgaan. Eigenlijk is er niets veranderd, behalve het feit dat ik er persoonlijk niet bij zal zijn omdat ik uit alle drie de landen inmiddels geweerd word. Op alle drie de bijeenkomsten zal een goede prediker aanwezig zijn die in staat is om jullie te dopen. Het kan ontmoedigend zijn om in Europa te wonen waar de geest van de duisternis aanwezig is. Hier in de Verenigde Staten hebben we een kerk op elke hoek van de straat, maar in Europa is het moeilijk om gelovigen te vinden om gemeenschap mee te hebben."

De Nederlandse bijeenkomst zal bij treinstation Bijlmer Arena plaatsvinden. Men zal gaan evangeliseren rondom het station en er wordt ook een kerkdienst gehouden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify