mike pence
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 mei 2019 door Patrick Simons

Vicepresident Verenigde Staten doet oproep: "Onze natie en onze wereld hebben die boodschap van genade en liefde nodig"

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence staat bekend als een overtuigd christen. Tijdens een toespraak op Liberty University, één van de grootste christelijke scholen ter wereld, motiveerde hij de scholieren er klaar voor te zijn belachelijk te worden gemaakt omdat ze christen zijn. Dat meldt USA Today.

Pence waarschuwde daarbij vooral tegen de media, Hollywood en links. "Sommige van degenen die vandaag de dag het hardst om tolerantie roepen, hebben zelf maar heel weinig tolerantie voor het traditionele christelijke geloof. Zorg dat je er klaar voor bent." Pence refereerde vervolgens ook nog aan de harde kritiek die hij te verwerken kreeg nadat zijn vrouw aan het werk ging op een christelijke school. Media benadrukten daarbij vooral dat de bewuste school homoseksuele leraren en leerlingen zou weigeren.

"In het grootste gedeelte van de geschiedenis in de Verenigde Staten was het eenvoudig om jezelf christen te noemen", zei Pence. "Het kwam zelfs niet bij mensen op dat ze zouden worden genegeerd of bespot omdat ze de lessen van de Bijbel verdedigden. Nu liggen die zaken echter heel anders." Pence benadrukte niet zozeer als vicepresident maar als "broeder in Christus" te spreken. "Blijf standvastig en wees bereid om de reden voor je hoop te delen op een respectvolle en zachte wijze. Onze natie en onze wereld hebben namelijk die boodschap van genade en liefde nodig. Misschien wel meer dan ooit tevoren."

Reacties

H
Pence trekt lang niet zoveel aandacht als Trump, maar Pence is zeer belangrijk voor het beleid dat door het Witte Huis wordt gevoerd. En die invloed is positief. Reken maar.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen