sri lanka

Nieuws

14 mei 2019 door Patrick Simons

Moslimdode na wraakacties van christenen in Sri Lanka

Het komt wellicht veel minder in het nieuws, maar het is nog steeds zeer onrustig in Sri Lanka. Na de aanslagen tijdens Pasen op verschillende kerken en hotels, is de situatie allesbehalve gekalmeerd in het land.

Er komen regelmatig meldingen binnen van confrontaties tussen christenen en moslims. Met name in Negombo is het onrustig. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk in Sri Lanka heeft inmiddels ook een oproep gedaan om kalm te blijven. Verschillende bronnen meldden gisteren zelfs dat er een dode is gevallen bij een aanval op een moskee en diverse winkels. In Negombo is de Sint-Sebastiaanskerk te vinden. Deze kerk was één van de doelwitten van de bewuste aanslagen.

Autoriteiten hebben inmiddels een avondklok ingesteld in de stad en veiligheidstroepen gestuurd. Bij wraakacties van christenen zouden moslims huizen, winkels en voertuigen zijn vernield. Naar aanleiding van de confrontaties tussen moslims en christenen zijn inmiddels twee arrestaties verricht.

In een speciale videoboodschap sprak kardinaal Malcolm Ranjith zijn medechristenen toe: "Ik doe een beroep op alle broeders en zusters om zelfs niet maar één moslimpersoon pijn te doen omdat zij onze broeders zijn, omdat zij deel uitmaken van onze religieuze cultuur. Vermijd daarom alstublieft om ze pijn te doen en probeer een betere geest van begrip en goede relaties tussen alle gemeenschappen van Sri Lanka te creeren."

De Sint-Sebastiaanskerk werd volgens lokale rapporten van de aanslagen verreweg het hardst getroffen. Er zouden op Paaszondag meer dan honderd christenen in de kerk zijn vermoord door een zelfdmoordterrorist.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify