Korea

God

13 mei 2019 door Patrick Goede

Groot radiostation gaat Noord-Korea bereiken met het evangelie

Noord-Korea is een land dat maar moeilijk bereikbaar is voor het evangelie. Afgesloten van de buitenwereld onder het strenge communistische beleid van dictator Kim Jong-Un is het lastig om de goede boodschap van God het land binnen te brengen. Ed Cannon, directeur van het FEBC, is daarom in zijn nopjes met het nieuwe AM station. "250.000 Watt staat ons ter beschikking, meer dan genoeg om heel Noord-Korea te kunnen bereiken," zegt hij tegen CBN.

Al 75 jaar zendt FEBC radiosignalen uit om het evangelie te verkondigen. "We hebben een prachtige locatie gevonden op een Zuid-Koreaans eiland. Net ten zuiden van de gedemilitariseerde zone. Daardoor hoeft het signaal slechts een paar kilometer de oceaan over te steken om Noord-Korea te kunnen bereiken. 

Daarnaast claimt Cannon dat het radiosignaal niet geblokkeerd kan worden door de regering van Noord-Korea. Ook zorgen ze ervoor de het radiostation bemand wordt door mensen die de inwoners van het land in hun eigen taal toe kunnen spreken. "We hebben een groot aantal Zuid-Koreanen die ons helpen bij het uitzenden en daarnaast zijn er de laatste jaren ook veel vluchtelingen uit Noord-Korea bij ons aangesloten," zegt directeur Ed Cannon vol vertrouwen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify