vrouw

Nieuws

13 mei 2019 door Patrick Goede

Rooms-Katholieke Kerk start cursus voor het uitdrijven van demonen

Voor het eerst in 14 jaar heeft de Rooms Katholiek-Kerk besloten een cursus te houden voor alle denominaties van het christelijk geloof. Het gaat hierbij om het uitdrijven van demonen, exorcisme. "Het idee is om elkaar te helpen, te laten zien wat de beste manier is om dit te doen," zegt Vader Pedro Barrajon, één van de initiatiefnemers van de cursus voor exorcisme en bevrijdingsgebed, dat laat de Christian Post weten.

"Ik ben hier gekomen om inzicht te krijgen in het uitdrijven van demonen vanuit katholiek perspectief. We dienen dezelfde Heer en vechten tegen dezelfde vijand," zegt de protestantse priester Benjamin McEntire.

Uit een eerder artikel van de Christian Post bleek al dat het aantal heksen in de Verenigde Staten enorm is toegenomen. Ook jongeren raken steeds meer geïnteresseerd in het bovennatuurlijke en allerlei vormen van magie. Daarnaast zijn er groeperingen die Jezus zien als een tovenaar en aanhangers die zichzelf 'christelijke' heksen noemen. 

Reacties

H
Weet goed wat je doet en blijf luisteren naar je Heer. Want zoals criminelen er meestal helemaal niet als criminelen uitzien, zo doen ook duivelen zich niet voor als duivelen, maar als engelen des lichts. En als je niet goed naar je Heer luistert, ben je geneigd te geloven dat het inderdaad engelen des lichts zijn. Vandaar al die misleide christenen die geloven dat ze goed doen, terwijl ze in werkelijkheid de duivel dienen. En denk erom, de duivel kent de Bijbel beter dan veruit de meeste christenen, dus hebben ook nog hun tekst paraat.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify