Pakistan politie

Nieuws

13 mei 2019 door Dick van den Bos

Tweede 'Asia Bibi' moet vrezen voor doodstraf in Pakistan

Nadat Asia Bibi Pakistan eindelijk heeft verlaten, is er nu een volgende 'Asia Bibi' die strijdt tegen de doodstraf nadat ze de islam 'beledigd' zou hebben, meldt Faith Wire.

Het betreft Shagufta Kauser en haar man Shafqat Emmanuel, die de dood in de ogen kijkt nadat ze dezelfde blasfemiewetten als Asia Bibi zou hebben overtreden. Ze zit nu een decennium in de gevangenis.

Bibi's advocaat Saif-ul Malook helpt dit koppel. Ze zitten ook nog eens in dezelfde cel als Bibi, die er na haar proces terechtkwam. Malook is nu hun onschuld aan het bewijzen.

Geen eerlijke behandeling
"Ze hebben geen eerlijke behandeling gehad", zegt de moedige advocaat tegen Fox News. "Ze zijn onschuldig."

Het christelijke koppel leefde met hun vier kinderen in een geloofsgemeenschap, in de stad Gojra. Daar ontstonden vergezochte samenzweringen.

Volgens documenten van de rechtbank is het op 18 juli 2013 begonnen, toen de lokale inwoner Muhammad Hussain aan het bidden zou zijn in de moskee en een anoniem tekstbericht kreeg met blasfemische inhoud. Hussain ging hiermee naar de geestelijken om hen de berichten te laten zien. Later zouden er nog meer blasfemische teksten gestuurd zijn.

"Om mijn vrouw te beschermen, heb ik het toegegeven," zegt de man in een antwoord.

Onenigheid
Het echtpaar legt tevens uit hoe de motivatie achter Hussains klacht verwees naar een kleine onenigheid tussen de kinderen van de familie, zes maanden daarvoor.

BCPA’s Wilson Chowdhry vertelt dat het echtpaar al vijf jaar wacht op vrijlating. "Het simpele feit dat het koppel de blasfemische tekst mogelijk niet geschreven heeft, omdat ze extreem ongeletterd zijn, zal kunnen leiden tot een snelle vrijlating. Hoewel bewijs in Pakistan vaak genegeerd kan worden en gemanipuleerd kan worden door machtige en vermogende mensen, met kwaadaardige bedoelingen."

Klik hier voor het hele artikel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify