anderson

Nieuws

13 mei 2019 door Patrick Simons

'Haatprediker' ook in Ierland geweigerd

In navolging van Nederland heeft ook Ierland 'haatprediker' Steven Anderson de toegang tot het land ontzegd. Anderson is door minister van Justitie Charlie Flanagan verboden het land te betreden.

De ongewenstverklaring werd gisteren getekend en gaat per direct in. De 'haatprediker' doet een Europese tour waarbij hij verschillende landen wilde bezoeken. Nederland bracht eerder al naar buiten dat Anderson niet welkom is en nu volgt dus ook Ierland. Overigens is het de allereerste keer dat er in Ierland gebruik wordt gemaakt van een zogeheten ongewenstverklaring. Het volgde op een online petitie om de prediker uit het land te weren.

Anderson is een zeer omstreden prediker onder meer vanwege zijn uitspraken over homo's en joden. Zo stelde hij dat homo's moeten worden gedood, twijfelt hij openlijk aan de holocaust en deed hij meerdere antisemitische uitspraken.

Reacties

Eerste keer in Ierland? Er zijn volgens mij ook Islamitische haatpredikers die vinden dat homo's moeten worden gedood, openlijk twijfelen aan de holocaust en meerdere antisemitische uitspraken doen. Worden daar geen online petities tegen opgetuigd om een inreisverbod voor elkaar te krijgen?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify