israel

Nieuws

13 mei 2019 door Patrick Simons

Pro-Palestijnse activisten roepen opnieuw op tot boycotten Israëlische producten

Nadat pro-Palestijnse activisten afgelopen zaterdag in Enschede de winkeliers opriepen om producten uit Israël te boycotten, kwam er opnieuw een stroom van reacties op gang. Op social media zijn voor- en tegenstanders actief om producten af te raden of juist aan te raden.

Nadat de Palestina Werkgroep Enschede een actie op touw zette om aardappelen uit de Joodse staat te boycotten, reageerde de Joodse gemeenschap in de stad direct. Zo stelde opperrabbijn Binyomin Jacobs dat het een gevoelloze actie was, onder meer omdat men vlakbij synagoge én een oorlogsmonument te werk ging. Tijdens de actie werden er flyers uitgedeeld met de tekst 'Prik geen Palestijn aan je vork'.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Eerder dit jaar bleek dat het oproepen tot een boycot ook averechts kan werken. Mieke Zagt riep toen via Twitter op om Israëlische wijn uit de Hema te boycotten. Het gevolg was dat de wijn masaal werd ingekocht. Mensen die de wijn kochten, plaatste hiervan een foto op Twitter met de hashtag #tipvanMieke. Deze hashtag kwam overigens ook nu weer terug.

Reacties

Wat een mager argument heeft de betreffende rabbijn (..gevoelloos.. alsof Palestijnen geen warme gevoelens zouden verdienen). Zelf koop ik gewoon Hollandse piepers, het is dwaasheid om die uit Israël te importeren.
M
Als het niet gevoelloos is om dit soort boycot acties op touw te zetten vlak bij een oorlogsmonument en een synagoge, hoe wil je het dàn noemen? Wel eens in Yad Vashem geweest? In de jaren voor de oorlog begon men ook met het ophangen van bordjes als "Koop niet bij Joden", en "Joden niet welkom". Het snijdt door mijn hart als ik zie dat dit opnieuw aan het gebeuren is, en dat er mensen zijn die daar met open ogen in trappen....
Toon meer antwoorden (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify