kerk

God

13 mei 2019 door Patrick Simons

'Wees creatief met verschillende vormen van belijdenis doen'

Steeds meer jongeren lijkten te twijfelen of ze al dan niet belijdenis willen doen. Dat is in ieder geval een trend die dominee Hans Slotman in zijn eigen gemeente waarneemt. De vrijgemaakt-gereformeerde predikant pleit dan ook voor een creatieve omgang met verschillende vormen van belijdenis, zo schrijft hij in Dienst.

"Ongeloof is lang niet alijd de oorzaak van het niet doen van openbare geloofsbelijdenis", betoogt Slotman. Hij constateert dat het ook te maken heeft met de vorm. Lang niet iedere jongere houdt van dezelfde wijze van het indelen van de dienst. Juist daarom is het volgens hem belangrijk om verschillende vormen van belijdenis doen toe te passen. "Bijvoorbeeld een belijdenis thuis, in aanwezigheid van ouders en/of vrienden. Of in een zaaltje in de kerk, op een doordeweekse avond. Of in de avondmaalsdienst, vlak voor de viering."

Slotman meent dat wanneer een kerk open staat voor deze verschillende vormen van belijdenis doen, er meer jongeren bereid zullen zijn om dit te gaan doen. Zo vertelde een jongere in zijn gemeente best belijdenis te willen doen, zolang dat maar low level kan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify