Lucas Moura

Nieuws

10 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Deze voetballer schakelde woensdag Ajax uit in de Champions League: "God heeft mij dit voetbaltalent gegeven"

"God heeft mij dit talent gegeven," aldus de man die woensdagavond een droom van Ajax en miljoenen voetballiefhebbers uiteen liet spatten. Lucas Moura schakelde met zijn club Tottenham Hotspur de Amsterdammers uit in de halve finale van de Champions League. De christelijke voetballer is erg open over zijn geloof.

"Ik geloof niet alleen dat voetbal een geweldig geschenk van God is, maar dat Hij mij dit ook heeft gegeven om in de voetbalwereld tot zegen te zijn. Op deze plek mag ik tot mijn doel komen," citeert The Evangelical Focus.

Moura geeft toe dat er in het leven belangrijkere dingen zijn dan voetbal. "Begrijp me niet verkeerd, iedere voetballer wil herinnerd worden aan zijn prestaties en gewonnen prijzen. Ik wil vooral herinnerd worden als kind van God op basis van mijn instelling. Dat is het belangrijkste. Ik wil iemand zijn die mensen in staat stelt om God te vinden."

Hij werd een volgeling van Jezus toen hij in het voetbalshirt van Paris Saint-Germain speelde. "Ik groeide op in een katholiek gezin. Tot het moment dat ik in 2013 van Brazilië naar Parijs verhuisde, heb ik echter nooit een mis bijgewoond. In Frankrijk kwam ik in aanraking met mensen die mij meer vertelden over de Bijbel en wie Jezus Christus is."

Moura las steeds vaker uit de Bijbel. "Zo werd Gods liefde voor mij steeds begrijpelijker. Ik werd verliefd op het evangelie van Jezus Christus." Na de 2-3 overwinning op Ajax deelde de voetballer op zijn Instagrampagina een Bijbeltekst. 'Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn' (Lukas 1:37).

Reacties

Ieder heeft iets.

Elk mens heeft ( van God gekregen) capaciteiten. Bij Moura is dat een fit lichaam om te voetballen en hij dankt God ervoor. Dat vind ik mooi.

De "geestelijke" insteek van Jan Sjoerd Pasterkamp in relatie tot voetbal (Ajax) vind ik zorgelijk, zoals vorige week besproken.
A
Cruijff zei het al: als 2 teams gaan bidden voor de overwinning wordt het geen gelijkspel...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify