nepal

Nieuws

10 mei 2019 door Patrick Simons

Kerk in Nepal groeit; vervolging neemt toe

In Nepal is de kerk behoorlijk aan het groeien. Tegelijkertijd gaat dat gepaard met een bepaalde mate van vervolging, zoals we wel vaker zien. Het lijkt er op dat het land steeds meer richting een hindoeïstische staat gaat. Je mag nog wel geloven, maar je moet altijd op je hoede zijn. Nederlands Dagblad sprak met een christelijk hulpverlener uit het land.

De omslag is voelbaar, merkt Roshan op, vooral na de invoering van een strenge antibekeringswet in augustus vorig jaar. Op 'illegale' bekeringsactiviteiten en evangelisatie staat een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. Buitenlandse zendelingen die zich hieraan schuldig maken, worden binnen zeven dagen het land uitgezet.

"Een kerkdienst houden of christelijke bijeenkomsten organiseren is geen enkel probleem", zegt Roshan, "maar evangeliseren wel. Je kunt heel snel vals beschuldigd worden van bekeringsdwang, zeker als iemand kwaad wil. Daarom zijn we buitengewoon voorzichtig. Trainingen, bijvoorbeeld over communicatie met de media, geven we niet in kerken. In het ­geheim steunen we predikanten met bijbelstudies, omdat de regering tegen dit soort cursussen is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify