klaas

Dagelijks leven

10 mei 2019 door Patrick Simons

Waar komen al die conflicten onder christenen toch vandaan?

Er wonen miljoenen christenen op de wereld. Allemaal zeggen ze Jezus te volgen en toch behoren ze tot tal van verschillende kerken. Sterker nog: er zijn ongelooflijk veel conflicten tussen kerken en christenen. Hoe komt dat?

"Als ik kijk naar de conflicten in het lichaam van Christus hier op aarde, heeft dat heel veel te maken met bijvoorbeeld jaloezie en onbegerip," vertelt Klaas van Denderen in de CIP-videoserie. "Het heeft ook te maken met het feit dat de één het makkelijker heeft dan de ander. Ik heb het altijd moeilijk en die ander wordt gezegend."

"Maar mensen hebben geen flauw benul welke weg je bent gegaan", vervolgt Van Denderen. "Ze hebben geen ideel welke weg de persoon die volgens hen met de neus in de boter is gevallen, is gegaan, welke prijs die heeft betaald. Ik merk dat er heel veel boosheid is. Dat is een voedingsbodem voor conflicten."

Bekijk hier de hele videoserie met Klaas van Denderen

Reacties

We kunnen duizend en één oorzaken aandragen, maar de hoofdoorzaak is, dat God niet centraal staat, door Zijn Geest in onze harten. Eenheid is de ultieme realiteit die Jezus tot stand bracht. Of zou God zijn zg Hogepriesterlijk gebed niet verhoord hebben? Waar de Geest centraal staat, daar is eenheid. Waar de Geest genegeerd wordt, daar is toenemende verdeeldheid.
Helemaal mee eens Marijn. Ik denk hierbij aan Filipp.3:3 "Want wij zijn de besnijdenis, wij die God in de Geest dienen en in Christus Jezus roemen en niet op het vlees vertrouwen".
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify