antisemitisme

Nieuws

10 mei 2019 door Patrick Simons

Antisemitisme Duitsland neemt toe: islam voedingsbodem voor 'gewelddadige escalaties'

Vorige week werd bekend dat het antisemitisme een explosieve groei doormaakt in Europa. Dat is in Nederland zo, maar zeker ook in buurland Duitsland. De Duitse geheime dienst heeft nu een rapport naar buiten gebracht waarin gewaarschuwd wordt voor het toenemende antisemitisme door moslim immigranten.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vertelde vorige week in gesprek met CIP.nl al dat de islam volgens hem één van de meest belangrijke oorzaken is van het groeiend aantal antisemitische incidenten. Dat is niet direct wat het rapport van de geheime dienst onderschrijft. Daarin valt namelijk ook te lezen dat rechts-extremisme nog steeds de grootste boosdoender is als het gaat om antisemitische criminele daden. Er wordt echter wel meermaals gewaarschuwd voor islam omdat het volgens de geheime dienst een voedingsbodem is voor radicalisatie en geweldadige escalaties.

De geheime dienst heeft ook ontdekt dat tussen immigranten groepen in Duitsland netwerken te vinden zijn van terroristische groeperingen zoals Hamas, Muslim Brotherhood en Hezbollah, stuk voor stuk promoters van antisemitisme. Deze groeperingen zijn ook in Israel aanwezig en verantwoordelijk voor de raketaanvallen van vorige week, vertelde Kees van Velzen tegen CIP. Om daadwerkelijk iets te doen aan het groeiende antisemitisme zijn SGP, CU en CIDI een petitie gestart met zes belangrijke punten. Klik hier om de petitie te tekenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.