Elbert en Kinga

Nieuws

09 mei 2019 door Groot Nieuws Radio

Elbert Smelt reageert op overlijden vriendin Kinga Bán: "Kinga was mijn grote wijze zus op het podium"

Deze week overleed zangeres Kinga Bán op 37-jarige leeftijd. Een paar weken geleden bracht ze nog samen met Elbert Smelt, zanger van de band Trinity, het lied ‘Leef met volle teugen’ uit. “Ze is mijn grote wijze zus op het podium geweest,” zegt hij in gesprek met Groot Nieuws Radio.

“Ze raakte elke noot. Ze wist smakelijk om mij te lachen als ik aan het knijpen was met mijn stem of als ik domme dingen deed op het podium”, vertelt Elbert bij Groot Nieuws Radio. “Ze gaf me advies, ze was een leuke vriendin om samen mee te keten. We hebben van alles meegemaakt, we zijn op vakantie geweest een paar keer en we kwamen bij elkaar op kraamvisite. Alle mooie dingen van het leven, maar ook de minder mooie dingen, brachten – zeker de laatste jaren – een intensivering van de vriendschap.”

Met het maken van het lied ‘Leef met volle teugen’ nam Elbert afscheid van Kinga. “We zijn altijd podiumbuddies geweest. Op het podium, voor de camera, zijn we uit elkaar gegaan. De dag waarop we de clip hebben opgenomen was ook de laatste dag dat ik haar heb gezien."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Reacties

Pracht lied. Ik luister met deze invulling: de Heilige Geest woont in elk kind van God. En raakt dus elk kind van God doorlopend aan tot shalom - welzijn - in ELKE situatie. Een kind van God is dus nooit alleen. De Heilige Geest en jij/ik gaan samen naar AH, WIJ wassen af. WIJ lopen door noodweer. WIJ appen. WIJ eten. WIJ! WIJ! WIJ!

Ps. 16:8: Ik stel den HEERE geduriglijk voor Mij; omdat Hij aan Mijn rechterhand is, zal Ik niet wankelen.
Hoe kan ik het vergeten? WIJ leven en genieten met volle teugen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify