moslims

Nieuws

09 mei 2019 door Patrick Simons

Jonge islamitische kinderen in Amerika verheerlijken geweld: "Dit is hoe terroristen en zelfmoordterroristen worden gemaakt"

Vanuit een islamtisch bolwerk in Philadelphia, Verenigde Staten is een alarmerende video naar buiten gekomen. In het fragment is te zien hoe moslimkinderen als een groep trouw beloven aan het leger van Allah. Ze spreken uit dat ze bereid zijn om zich op te offeren en te moorden. 

Volgens FOX News is het filmpje opgenomen en op Facebook geplaatst door de Muslim American Society (MAS). Het filmpje werd opgenomen tijdense viering van Ummah Day. Jonge kinderen met Palestijnse sjaals om droegen gedichten voor en zongen liedjes over moorden voor Allah. Evangelist Franklink Graham reageert op zijn Facebookpagina. "Of we ons hier zorgen om moeten maken? Jazeker!"

"Er werd een filmpje gepost van jonge kinderen die geïndoctrineerd zijn door de radicale islam. Ze zeiden: 'We zullen onze ziel zonder aarzelen opofferen, we zullen hun hoofd afhakken, we zullen het leger van Allah leiden, we zullen hen onderwerpen aan eeuwige marteling'. Dit is hoe terroristen en zelfmoordterroristen worden gemaakt. Ons land moet wakker worden, dit kwaad wordt onder onze neus geleerd en de duisternis wordt verspreid naar de volgende generatie."

Overigens heeft MAS inmiddels ook zelf gereageerd met een officieel statement. "Niet alle liederen zijn vooraf goed doorgelicht. Het was een fout en niet zo bedoeld. Het centrum en de studenten hebben spijt van deze vergissing. Intern zal er een onderzoek uitgevoerd worden om er op die manier voor te zorgen dat het niet nogmaals gebeurt."

Ook imam Mohamad Tawhidi reageert. Deze liberale moslim gebruikt social media voor zijn onuitputtelijke strijd tegen de radicale islam, iets dat hem door veel broeders en zusters niet in dank wordt afgenomen. Hij plaatst de video van de zingende kinderen op Twitter met als bijschrift: "We waarschuwen het Westen waar we vanuit het Midden-Oosten voor zijn gevlucht. Maar het Westen wil niet luisteren. Dit is jullie volgende generatie."

Reacties

J
Je moet je vijanden lief hebben maar dit is een gevolg door iedereen naar binnen te halen. Je moet hier wijs mee omgaan en bidden is het beste antwoord
F
Heel mooi. Eigenverantwoordelijkheid. Men moet kennis nemen van wat er in die boeken staat (koran, sira, hadith) en inhoudelijk de leer bestrijden en tevens moslims het verschil inhoudelijk vertellen. Islam & democratie gaat niet samen. Liefde tonen door ruimte geven aan de islam is niet de manier. Misschien dat bidden dan helpt.
Denk dat dit geen commentaar behoeft.

O Nederland (EU) let op u seack!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify