iran

Nieuws

09 mei 2019 door Patrick Simons

Christendom Iran blijft stijgen, overheid wil hard ingrijpen

In de geschiedenis is al talloze malen gebleken dat het christendom juist tegen verdrukking in groeit. Ook Iran lijkt dat het geval te zijn. Steeds meer moslims komen tot geloof in Jezus. Het baart de regering zelfs zoveel zorgen dat ze verschillende christenen hebben gedwongen om uit te leggen waarom ze voor Jezus kiezen. Dat meldt Faithwire.

Minister Mahmoud Alavi zou afgelopen zaterdag in een toespraak voor belangrijke moslims hebben toegegeven dat er piek waarneembaar is van het aan aantal bekeerlingen tot de 'evangelische propoganda'. Hij zwoer vervolgens er alles aan te zullen doen om het christendom te bestrijden, op welke mogelijke manier. Hij vertelde dat het aantal bekeerlingen tot het christendom flink toeneemt en voegt toe dat Iraniërs dit voor hun ogen zien gebeuren.

In Iran is het christendom verboden. Er zijn echter weinig landen en regio's in de wereld waar het aantal huiskerken zo explosief stijgt als in Iran. De Amerikaanse tak van Open Doors schat dat er in het land zo'n 800.000 christenen verblijven die door hun geloof in gevaar zijn. Ze riskeren namelijk om opgepakt en vervolgd te worden, alleen maar omdat ze in Jezus geloven.

"Iedere moslim die islam verlaat, wordt beschuldigd van afvalligheid en kan daarrdoor in de gevangenis terechtkomen. Of erger. De overheid beschouwt christenen namelijk als een poging van westerse landen om islam en het islamitische regime van Iran te ondermijnen", aldus Open Doors. 

Reacties

G
Ook in Iran wordt bevestigd dat "het bloed der martelaren het zaad van de kerk" is.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify