islamitisch terrorisme

Nieuws

09 mei 2019 door CIDI

Leider Islamitische Jihad voorspelt oorlog met Israël

Afgelopen weekend werden meer dan 750 raketten vanuit Gaza afgevuurd op Israël. Volgens Islamitische Jihad-leider Ziad Al-Nakhala betrof het slechts een “militaire oefening.” In een interview met de Arabische televisiezender Al-Mayadeen voorspelt de terreurbaas oorlog, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Afgelopen weekeinde laaide het geweld in Gaza en Israël op, na een scherpschuttersaanval door terreurbeweging Islamitische Jihad op IDF-militairen. Israël reageerde met luchtaanvallen op terreurposities, waarop honderden raketten op dorpen en steden in Israël werden afgevuurd. Dat zorgde tot nog toe voor vier Israëlische slachtoffers, onder wie een moeder en haar baby. Ook vielen er rond de 100 gewonden. Israël reageerde met bombardementen waarbij 27 Palestijnen zijn omgekomen. Zeker de helft van de dodelijke slachtoffers aan Palestijnse kant is een terrorist. Het is onduidelijk of er ook burgerslachtoffers vielen.

“Ik verwacht dat komende zomer een oorlog zal uitbarsten, nadat Israël tevergeefs geprobeerd zal hebben om de Palestijnse facties in Gaza te ontwapenen,” laat de leider van Islamitische Jihad weten. Het recent toegepaste beleid van de Israelische luchtmacht om gebouwen met meerdere verdiepingen en de huizen van terreurcommandanten te bombarderen, “zal niet onbeantwoord blijven,” aldus Al-Nakhala. De Islamitische Jihad-leider laat hierbij achterwege dat de terreurfacties in Gaza al decennia lang raketten op huizen en gebouwen van gezinnen in Israël afvuren.

Lees hier het volledige bericht op de site van het CIDI.

Reacties

Israël resteert slechts één optie: Gaza-strategie opnieuw binnenvallen. Helaas er is met deze lui geen goed gaten te spinnen.

Israël moet worden vernietigd, ze zijn er door geobsedeerd. De eigen bevolking interesseert ze geen zier, sterker nog die worden misbruikt als schild, of als wandelend kanonnen-vlees.
REAGEER
A
Warm aanbevolen voor islamitische Jhad strijders.......Mattheus 24.

Schepper God voorzegt de strijd al in Zijn Woord, de bijbel......over de vernietiging van de tegenstanders van Israël, het uitgekozen volk met BELOOFD land in Zijn schepping, halleluja, Shalom
REAGEER
Maar als je je realiseert dat de Gazastrook net zo groot is als Vlieland (1500 inw) en dat daar 2 miljoen (!) mensen wonen, grotendeels zonder werk, afgesloten van de buitenwereld door Israël, met nauwelijks vers water uit de kraan en een deplorabele gezondheidszorg, ja dan zou ik ook woest worden. Juist omdat Israel een westers land is met westerse, humane principes. Wat er ook geschreven wordt over Palestijnen en Hamas, vaak terecht, dit is gewoon aan totaal niemand te verkopen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify