joden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 mei 2019 door Patrick Simons

Evangelisatie onder ultra-orthodoxe Joden: "We zijn vooral op zoek naar de enkeling"

In New York is een grote Joodse gemeenschap te vinden. Er leven in de grote Amerikaanse stad maar liefst 2 miljoen ultra-orthodoxe Joden. Klaas van der Zwaag, redacteur bij Reformatorisch Dagblad, ging er een week naar toe en maakte een serie filmpjes.

Het eerste filmpje gaat over kansen voor evangelisatie onder Joden. Klaas vertelt over zijn met Paulus gedeelde liefde voor het Joodse volk en spreekt met Oudtestamenticus Pieter Siebesma over het belang om meer te weten te komen over de charediem(ultra-orthodoxe Joden). Siebesma: "Als je meer kennis krijgt, krijg je ook meer bewogenheid en liefde voor deze groep die voor de meesten van ons denk ik heel onbekend is."

Van der Zwaag merkt dat het onder seculiere Joden veel 'eenvoudiger' is om het Evangelie te verspreiden dan onder ultra-orthodoxe Joden. "Bij orthodoxe Joden zijn we vooral op zoek naar de enkeling. Het is de Heere die iedere keer weer zo'n enkeling op onze weg plaatst. Die enkeling geven we iedere keer weer het Woord en langzamerhand merken we dat deze groep ook groeit en zoekende is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.