Kerk Nigeria

Nieuws

08 mei 2019 door Open Doors

Waarom Open Doors binnenkort in het hele land de Nacht van Gebed organiseert

“Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden”, staat in Matteüs 7:7. Die Bijbeltekst over de kracht van gebed vormt voor Open Doors het aanknopingspunt om jaarlijks een Nacht van Gebed te organiseren. Dit jaar is die van vrijdag 21 op zaterdag 22 juni. Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling kijkt uit naar die ene nacht waarin duizenden gebeden voor de vervolgde kerk worden opgezonden.

“Wat ik mooi vind aan de Bijbeltekst uit Matteüs is dat er een geweldige belofte in schuilt. Bovendien staat er niet: ‘bid een lang gebed en u zal gegeven worden’. Elk gebed is waardevol en van grote kracht. In Jakobus 5:16 staat: “Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet’. Een gebed is ook niet te stoppen. De Iraanse overheid kan een gebed voor gevangenen in de Evin-gevangenis niet tegenhouden. Een gebed voor de ontvoerde Nigeriaanse meisjes zal hen zegenen en troost geven.”

Gebed is ook een teken van verbondenheid. Muurling: “Ik vergeet nooit de woorden van een moslimbekeerling die bezoek kreeg van een westerse christen. De westerling verontschuldigde zich met de woorden: ‘Ik kan niet veel voor u doen, ik kan eigenlijk alleen maar voor u bidden’. De moslimbekeerling reageerde: ‘Maar weet u wel wat uw gebed voor mij betekent? Het is heel speciaal dat iemand die ik niet ken voor mij bidt. Dat geeft mij kracht en het betekent ook dat ik niet vergeten ben.’”

Tijdens de Nacht van Gebed van 21 juni op 22 juni wordt op vele plekken in Nederland en Vlaanderen voor vervolgde christenen gebeden. Alle deelnemende plaatsen zijn te vinden op deze website. Het is ook nog mogelijk via deze link zelf een Nacht van Gebed te organiseren. Je ontvangt persoonlijke verhalen, video’s en gebedspunten uit de vervolgde kerk om de nacht vorm te geven.

Foto boven: Deze gemeente in Nigeria bidt door ondanks alles.

Klik hier voor meer informatie over de Nacht van Gebed

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify