Nieuws

08 mei 2019 door Christian Post

Moslimextremisten ontvoeren pastor en kerkleden in Nigeria

Leden van Boko Haram in Nigeria hebben een pastor, een christelijke hulpverlener en leden van de Living Faith Church ontvoerd, terwijl ze op weg waren om hulpverlening te bieden en noodhulp te verlenen in het noordoosten van Borneo State, meldt The Christian Post.

Rabiu Aminu, de coördinator van de National Youth Service Corps in Borneo, bevestigde deze week dat de pastor en de kerkleden in april waren gekidnapped. Bij het staatsnieuws-bedrijf News Agency of Nigeria, waren ze gekidnapped terwijl ze hulp uitdeelden aan ontheemde mensen in de regio. Toen volgde de aanval.

De huisgenoot van Amuta, Success Ezeanya, trok via Twitter aan de bel. "Hij ging evangeliseren met een pastor van zijn kerk - Living Faith. Hij is enigskind, laten we hem niet vergeten in onze gebeden."

Ezeanya vertelt dat hij is geïnformeerd door een kerklid, dat de kidnappers ongeveer 555.000 dollar willen, voordat ze het gevangen gezelschap los willen laten. Het is onduidelijk hoeveel Living Faith Church-leden zijn ontvoerd, maar The Punch weet te melden dat het om drie andere kerkleden gaat.

The Christian Post reikte uit naar Living Faith Church, een netwerk van kerken in 65 landen, die opgestart is door Bishop David Oyedepo in 1983. Nigeria bezet de twaalfde plek als het gaat om christenvervolging. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify