Hans Burger

Nieuws

08 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Theoloog: "Ik zal nooit vergeten hoe Kinga Bán op het podium knielde"

"Kinga Bán liet zien dat het ook anders kan: aanbidding kan ook vorm krijgen in eerbied, zo dat het bijna stil wordt (natuurlijk is zij daarin niet de enige, maar met haar prachtige stem kon ze die verstilling wel inbrengen). En soms werd het ook helemaal stil." In zijn nieuwe theologenblog schrijft Hans Burger dat hij geraakt is door het overlijden van de 37-jarige zangeres.

"Goed klinkende muziek, mooie teksten, het is allemaal waardevol. Maar liederen krijgen pas echt impact wanneer voelbaar is dat degenen die in het zingen voorgaan, geloven wat ze zingen. (...) Ik zal nooit vergeten hoe Kinga Bán op het podium knielde en in die houding zong en ook stil werd. In echte aanbidding doet het lichaam mee.

Ik heb vaak moeten denken aan 2 Korintiërs 12: Gods kracht wordt tastbaar in onze zwakheid. Dat heeft iets paradoxaals en pijnlijks, maar ook iets waar je stil van wordt. Ik ben de Heer dankbaar voor wat Hij in Kinga Bán gegeven heeft. In onze zwakheid en in onze afbraak kan de gekruisigde God wonderlijk krachtig werken."

Lees hier de volledige blog van Hans Burger

Reacties

Dank U Heere, voor de zegen die ze verspreidde. Zegen en help hen die achterblijven.
REAGEER
T
Kinga Ban was een echte christin om een voorbeeld aan te nemen .
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify