Van de Belt

God

08 mei 2019 door Patrick Simons

Prof. Van den Belt: "Als iedereen zou preken als Arminius zou dat een opwekking betekenen"

Prof. dr. H. van den Belt zou wel willen dat alle predikanten zouden preken zoals Arminius deed. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad in een verslag van een jubileumavond over 400 jaar Dordtse Leerregels.

“Toen ik hierheen liep, zag ik een paar Dordtse jongeren op brommers en scooters bij elkaar staan. De kerk heeft een boodschap voor de wereld, voor zulke jongeren. Als christelijke minderheid moeten we elkaar niet de tent uit vechten. Toch betekent dat niet dat de Dordtse synode ons niets meer te zeggen heeft. Het ging ‘Dordt’ om de wereldwijde kerk en het katholieke geloof”, aldus Van den Belt.

Prof. van den Belt zou willen dat alle predikanten in de Protestantse Kerk in Nederland zo preekten als Arminius deed. “Ik weet niet of hij drie stukken behandelde, maar wel twee wegen en één Naam. Hij riep mensen op tot geloof. Als iedereen zo zou gaan preken, zou dat een opwekking betekenen. Daar zou ik heel blij mee zijn.”

Reacties

A
Gelukkig dat de Arminiaanse leer is veroordeeld in Dordt.
REAGEER
D
De stelling van prof. Van de Belt,werkt alleen maar verwarrend.

Allereerst toen de synode gehouden werd was Arminius al 10 jaar overleden. Waar het om gaat is dat de Arminiaanse leer veroordeeld werd op de synode. Lees daarom de verwerping van de dwalingen in de Dortse leerregels. Niet erg opwekkend.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify