asia bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 mei 2019 door Patrick Simons

Asia Bibi herenigd met familie in Canada!

Uitstekend nieuws met betrekking tot Asia Bibi. Verschillende bronnen melden namelijk dat zij is aangekomen in Canada. Dat zou haar eigen advocaat bekend hebben gemaakt.

Ze wordt in Canada herenigd met haar familie. Zij verbleven al enige tijd in Canada. Asia was nog in Pakistan, al werd ze al in 2018 vrijgesproken. Na haar vrijspraak liepen de gemoederen in het land behoorlijk op. Duizenden moslims gingen de straat op om alsnog haar executie te eisen. Asia Bibi werd weliswaar niet meer vervolgd, maar mocht ook niet het land verlaten. Ze werd door het leger van Pakistan op een geheime plek beveiligd.

De advocaat van Asia Bibi, Saif Ul Malook, die vorig jaar tijdelijk in Nederland verbleef om aandacht te vragen voor het lot van de vrouw, bevestigde woensdag dat ze is aangekomen in Canada. Daarmee lijkt ze voorlopig veilig te zijn.

Bibi werd vals beschuldigd van blasfemie nadat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Op 31 oktober 2018 werd Bibi door het hooggerechtshof vrijgesproken en werd haar doodstraf teruggedraaid. Het hooggerechtshof boog zich over het verzoek om deze vrijspraak te herzien. Dit verzoek werd kort na Asia Bibi's vrijspraak ingediend door radicale groeperingen, die Asia Bibi alsnog gestraft willen zien. Eind januari werd ze definitief vrijgesproken.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Verwarring alom: Asia Bibi is nog altijd in Pakistan
Meer over Asia Bibi »

Reacties

Even afwachten: enkele maanden geleden werden we ook verblijf met zo'n bericht. Het bleek toen een wild gerucht te zijn... Maar het zou natuurlijk fantastisch zijn! God alle eer!
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events