antisemitisme

Nieuws

08 mei 2019 door SGP

Christenpolitici brengen na petitie tegen antisemitisme solidariteitsbezoek aan Joods restaurant Amsterdam

Kandidaat-Europarlementariërs Bert-Jan Ruissen (SGP) en Don Ceder (ChristenUnie) bezochten gisteravond samen met rabbijn Jacobs en de Israëlische ambassadeur restaurant HaCarmel in Amsterdam. Het Joodse restaurant is in het verleden herhaaldelijk belaagd en getroffen door vandalisme. Een hedendaags voorbeeld van antisemitisme.

 

Tijdens de bijeenkomst maakten SGP, ChristenUnie en CIDI een tussenstand van de petitie bekend. Er is inmiddels al 22.000 keer getekend. Ruissen (SGP): “De grote hoeveelheid handtekeningen die nu al onder de petitie staan, laat zien dat de zorgen om de toename van geweld tegen Joden groot zijn. Tegelijk laat dit ook zien dat wij ons niet als enige zorgen maken om de gang van zaken. Dat geeft hoop, juist ook nu we zien dat de onrusten in Israël weer toegenomen zijn en antisemitisme zich te vaak uit als anti-Israël.”

 

Ceder: “Mooi om te zien dat er binnen een paar dagen duizenden handtekeningen zijn binnengekomen voor de petitie tegen antisemitisme. Fijn om te zien dat er brede steun is voor dit initiatief. Tegelijkertijd zien we ook de urgentie van deze petitie. We moeten we de veiligheid van joden kunnen garanderen en dat vraagt om een Europese aanpak.”

Het aantal antisemitische bedreigingen is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. Afgelopen vrijdag lanceerden ChristenUnie-SGP en CIDI de petitie ‘stop-antisemitisme’ waarmee zij de Europese Commissie oproepen om een speerpunt te maken van de bestrijding van Jodenhaat. 

Teken hier de petitie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify