anton de wit

Nieuws

08 mei 2019 door Patrick Simons

"Ook zonder opperwezen of heilig boek: een kind in de moederschoot is meer dan een klomp cellen"

Recent werd er hard uitgehaald naar de pro-lifebeweging in een artikel waarin werd gemeld dat deze, dankzij internationale samenwerking en professionalisering, de wind mee heeft. De pro-lifebeweging werd weggezet als een groot gevaar en een probleem. 

Anton de Wit, hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad reageert in de Volkskrant. Hij vertelt dat in het eerder gepubliceerde artikel de pro-lifebeweging geschetst wordt als boosaardige meesterbreinen die als strategie het kwaadspreken over en framen van andersdenkenden hebben. "De ironie is dat dat precies is wat het artikel zélf met veel venijn doet, door de veelstemminge pro-lifebeweging consequent neer te zetten als netwerk van schimmige 'lobbygroepen', uit dubieuze bronnen gefinancierd en met nog dubieuzere idealen." 

"Ik wil niet de klok decennia terugdraaien en ben niet, om de karikatuur van D66-europarlementarier Sophie in 't Veld te gebruiken, voor de 'vrouw in de keuken, homo in de kast en pastoor in de slaapkamer'. Ik ben katholiek, maar ook zonder opperwezen of heilig boek kan ik prima bij de rationele opvatting uitkomen dat een kind in de moederschoot méér is dan een klomp cellen waarmee je kunt doen wat je wil. Volgens mij heeft de hele kwestie ook niets met emancipatie of 'verworven rechten' van doen." 

Lees meer in volkskrant

Reacties

Een volwassen vrouw is meer dan een ongeboren kind, zeker in een ethische waardenhiërarchie. Anton de Wit maakt een valse vergelijking waarin hij de belangen van een ongeboren kind afweegt tegen een klomp cellen, men moet deze afwegen tegen de belangen van een volwassen vrouw.
REAGEER
W
Dit vind ik een denigrerende reactie Kees. De essentie van het artikel is dat er een schimmige lobby schijnt te zijn die mensen tegen werken die de bescherming van het ongeboren leven behartigen.
REAGEER
J
Kees, de hele essentie van het artikel schijn je geheel niet begrepen te hebben. Je reactie in deze raakt dan ook kant noch wel. En ja, volgens mij besef je heel goed wat er wordt bedoeld met een "klink cellen". Luister eens naar jezelf, je zegt: ongeboren kind! Hoor je het? Kind! Alleen is het dan nog wel ongeboren. Ik ben blij dat ik geloof dat leven een door God Zelf gegeven leven is. Dan houdt alle redeneren op!
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify