Israël Palestijnen vlag

Nieuws

07 mei 2019 door CIDI

SP vraagt minister Blok “het Israëlische geweld” te veroordelen

In een schriftelijk overleg dat vandaag is gepubliceerd, heeft de SP-fractie in de Tweede Kamer minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gevraagd “het Israëlische geweld” van recent te veroordelen. Dit nadat Palestijnse terreurgroepen honderden raketten op gezinnen in Israel hebben afgevuurd, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

In een schriftelijk overleg voor de Raad Buitenlandse Zaken, wat vandaag is gepubliceerd, vraagt de SP-fractie in de Tweede Kamer of ook “het Israëlische geweld” is veroordeeld. De socialistische partij doet het hierbij volgens het CIDI valselijk voorkomen alsof er sprake is van een gevechtsronde tussen twee gelijkwaardige partijen met dezelfde middelen en doelwitten. In werkelijkheid begon de escalatie van afgelopen weekeinde met een scherpschuttersaanval door een terroristische organisatie op IDF-militairen, waarop de Israëlische luchtmacht overging tot het bombarderen van terreurposities. De militante facties beantwoordden dit niet met aanvallen op het Israëlische leger, maar met honderden raketten op Israëlische dorpen en steden – burgerdoelen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De SP doet het tevens voorkomen alsof de tragische dood van kinderen aan het Israëlische geweld is te wijten. Terreurbeweging Islamitische Jihad heeft echter toegegeven dat de dood van een Palestijnse baby afgelopen weekeinde niet door een Israëlische luchtaanval komt, maar door een fout met een van hun eigen raketten. Aanvankelijk wees het door Hamas gerunde ministerie van Volksgezondheid in Gaza Israël als schuldige aan, maar de IDF ontkent. Islamitische Jihad zou inmiddels contact hebben gehad met de nabestaanden en aangegeven hebben te willen compenseren voor hun dodelijke fout.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

Als Israëlische bommen, granaten en kogels inslaan, dan is dat Israëlisch geweld. Ik vind dat onze regering het beste kan zwijgen over incidenten en in plaats daarvan meer in het algemeen Israël moet oproepen om de blokkade van Palestijnse enclaves te beëindigen.
H
Als de blokkades van de Gazastrook worden beëindigd, dan worden er nog veel meer wapens binnengebracht dan nu al het geval is. Trouwens, nu al worden wagens met voedsel en medicamenten door Hamas tegenhouden, want het moet er wel op blijven lijken dat Israël de Gazastrook afknijpt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify