veer

God

07 mei 2019 door Arie van der Veer

Dit lied van Kinga Bán heeft Arie van der Veer bemoedigd

Toeval? Wat zal ik straks lezen voor Folke?

Die vraag speelde mij zaterdagmiddag steeds door het hoofd. Het zou immers ons laatste gesprek worden. Toen ik zijn huis binnenstapte, was ik er nog niet uit. Ik besloot het over te laten aan de gang van het gesprek. Als dat gesprek trouwens nog zou lukken?

Het werd tot onze verbazing nog een lang gesprek. Meer een getuigenis. Ontroerend. Hoe bleek hij bereid om heen te gaan.

Zoon
We spraken er over hoe ik hem beter had leren kennen door het sterven van zijn zoon. Met hém had ik tot tweemaal een programma gemaakt. Over zijn wonderbaarlijke genezing. Hoe vol hij daarvan was. Helaas kwam de tumor terug. En ineens was hij er niet meer...

Daarna leerde ik zijn ouders kennen. De band werd nog hechter toen ook wij onze zoon verloren. We kenden hetzelfde verdriet.

Luisterend naar Folke werd mij duidelijk welk gedeelte ik wilde gaan lezen. Het was Romeinen 8. Een Bijbelgedeelte waar ik zelf ook veel troost aan heb (gehad). ‘Hoe zal Hij, die zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard, maar voor ons allen overgegeven heeft, ons met Hem ook niet alle dingen schenken?’

Bijbelgedeelte
Maar ik liet de keuze aan Folke. 
Of hij een voorkeur had voor een bepaald Bijbelgedeelte?

Hij hoefde niet lang na te denken.
‘Graag, Romeinen 8’!

In een nagesprek met een zoon van Folke liet die mij een briefje zien. Zij hadden ook nagedacht over Schriftgedeelten voor de begrafenis. En je raadt wat er ook op stond:
Romeinen 8!

Toeval?
Deze week toen ik het stukje voor maandagochtend “Thuiskomen in het donker, klaarmaakte zocht ik naar een lied. Ik besloot het lied ‘Ik zal er zijn’ onder te plaatsen. 
Een lied dat bij het sterven van onze zoon Peter zo’n grote plek heeft gekregen.

Maandagmorgen stond het vanaf half zeven op mijn pagina.
Om daarna van jullie al snel horen dat Kinga Bán, die met dit lied zoveel zegen aan vele, vele Nederlanders heeft doorgegeven, die morgen van haar pijn was verlost.

Toeval?
Het heeft mij bemoedigd.
Hij kan en wil en zal in nood, zelfs bij het naderen van de dood, volkomen uitkomst geven’.
Psalm 68:10 (Oude berijming).

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Reacties

r
mooi! Een broeder uit onze gemeente is ook die maandagochtend vroeg gestorven. Op de rouwkaart stonden de eerste verzen uit Psalm 91. Dat wat zijn wens.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify