military

Nieuws

07 mei 2019 door Patrick Goede

400 soldaten vinden God: "Het antwoord op PTSS is het avontuur met Jezus Christus aangaan"

Soldaten worden getraind om fysiek maximaal te kunnen presteren. Maar wie zorgt er voor hun emotionele en geestelijke welzijn? Daar ontbreekt het vaak aan en soldaten die terugkeren naar hun families hebben vaak te kampen met psychische klachten als Post traumatische stress stoornissen (PTSS). Soul Survivor Outdoors komt nu met een avontuurlijk programma voor actieve soldaten en veteranen, waarbij Jezus centraal staat. "Je zet mensen op de richel van een berg en ze worden uitgedaagd op een manier die je niet in een kantoor tegen zal komen," vertelt initiator Rick Wolf aan CBN.

De overgang van het slagveld naar een kantoorbaan is vaak geen gemakkelijke. Het ontbreekt de mannen aan de impulsen en adrenaline die ze voorheen dagelijks meemaakten. Soul Survivor Outdoor zorgt voor "avonturen in de buitenlucht" zoals skydiven, bolderen en zeilen zodat de avontuurlijke prikkels beschikbaar blijven.  

"Als we kijken naar de cijfers dan zien we dat in Amerika de zelfmoordcijfers bij veteranen die uit de oorlog komen niet afnemen. Depressie en angstoornissen zijn oververtegenwoordigd in het leger. Als christenen weten we dat het echte antwoord hierop Jezus Christus is," zegt Wolf.

Tot zover hebben al 5000 actieve soldaten meegedaan met Soul Survivor Outdoor Events en 400 daarvan hebben hun leven aan Jezus gegeven. "Je waarde als mens wordt niet bepaald door je status, je carriere of je bezittingen maar je intrinsieke waarde komt van de Schepper," benadrukt Wolf de reden achter dit prachtige initiatief. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify