antisemitisme

Nieuws

07 mei 2019 door SGP

Petitie 'stop-antisemitisme' in 4 dagen meer dan 20 duizend keer getekend

Afgelopen vrijdag lanceerden ChristenUnie, SGP en CIDI gezamenlijk de petitie ‘stop-antisemitisme’. Hiermee roepen de initiatiefnemers de Europese Commissie op om een speerpunt te maken van de bestrijding van Jodenhaat. Maandag stond de teller tegen het einde van de dag al op 21.963 ondertekeningen. De petitie is hier te vinden.

SGP-voorman Kees van der Staaij: “Dat nu al zóveel duizenden mensen deze petitie ondertekenden, is veelzeggend en hoopgevend. Ik roep bij dezen iedereen die dat nog niet gedaan heeft op om zich ook achter de petitie te scharen. Spreek je uit tegen Jodenhaat!”

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “Vele mensen geven door te tekenen nu al aan dat zij niet willen zwijgen over het kwaad van het antisemitisme. Dat motiveert ons extra om door te gaan zodat de strijd tegen antisemitisme een prioriteit wordt in heel Europa.”

Directeur van het CIDI, Hanna Luden, zegt: “Onder de ondertekenaars zijn inmiddels ook veel mensen in het buitenland. Dat is goed om te zien. Onze zusterorganisaties in het buitenland steunen het initiatief van harte. Antisemitisme kent geen grenzen. Het is dan ook belangrijk dat we samen onze schouders eronder zetten en in de EU van antisemitismebestrijding een prioriteit maken.”

Ook verschillende organisaties, politici en bekende Nederlanders scharen zich achter de petitie. Enkele voorbeelden daarvan zijn oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, die inmiddels voorzitter is van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, FVD-leider Thierry Baudet, EO-presentator Andries Knevel en de Stichting Antisemitisme Preventie.

Lees ook: Verzet tegen toenemende Jodenhaat in Europa: "Islamitisch antisemitisme en links antizionisme lijken verdoezeld te worden" en Lea verhuisde van Amsterdam naar Israël: "Europa is voor ons Joden verleden tijd".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify