segers

Nieuws

07 mei 2019 door Patrick Simons

Gert-Jan Segers over 'pseudo-messiassen' Baudet en Wilders: "Vroeg of laat stellen zij teleur"

Volgens Gert-Jan Segers verlangen veel burgers in Nederland naar een vaderfiguur, maar raken ze daardoor iedere keer opnieuw weer teleurgesteld. Dat zegt de fractievoorzitter van ChristenUnie in de Tweede Kamer in gesprek met het Nederlands Dagblad.

"Wat is het refrein van de afgelopen twee decennia?", vraagt Segers zichzelf af. "Elke keer vestigen mensen hun hoop op een nieuwe "vader": Pim Fortuyn, Rita Verdonk, Geert Wilders, nu misschien Thierry Baudet. Je kunt een tijdje hopen op deze pseudo-messiassen, maar vroeg of laat stellen zij teleur. Ze geven je nooit de antwoorden waar je naar verlangt. Er is maar één Vader bij wie je echt thuis kunt komen."

"Dat de overheid beschermt wat kwetsbaar is en ruimte geeft aan burgers en gemeenschappen, zie ik als een eigentijdse vertaling van de christelijk-sociale traditie. Daardoor ontstaat er ruimte voor verschil in de samenleving en kunnen mensen ook voluit hun geloof beleven. Op die manier wordt de overheid weer een bondgenoot. Mensen krijgen weer perspectief en voelen zich niet langer verweesd."

Lees hier het hele interview

Reacties

H
Ik heb vroeger nog wel eens op de ChristenUnie gestemd. Tegenwoordig zijn ze gewoon onderdeel van de kartelpolitieke partijen die nieuwkomers buitensluiten uit angst de controle en de macht te verliezen. Forum voor Democratie werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019.In feite doet Gertjan hetzelfde als zijn andere evenknieën in de TK. Jammer joh, FvD zal bij de volgende verkiezingen opnieuw de grootste worden en daarna zal FvD gaan formeren, maar of Gertjan daarbij zal zijn? De kiezers hebben gesproken.
REAGEER
Segers zegt: “Elke keer vestigen mensen hun hoop op een nieuwe “vader”. Dit naar aanleiding van een recente verkiezingsuitslag. Het lijkt er m.i. op dat hij nog niet beschikt over een echte analyse. Een groeiende groep kiezers is het vertrouwen in de gevestigde politieke kaste dermate kwijtgeraakt dat in hun ogen alleen een proteststem nog resteert. Geen kwestie van hoop, maar louter het gevolg van ergernis over het falen van het politieke midden: geen woord houden, belastingbetaler laten opdraaien voor kosten bankcrisis, bedrog met EU enz.
REAGEER
S
Op zich heeft Pim mij niet teleurgesteld. Ik zag hem niet als messias maar als iemand die waarschuwde voor de gevaren van de Islam. Gevaren die vroeger of later, al dan niet met tegenzin, worden onderkend door de meeste gevestigde partijen. Het is niet ironisch bedoeld maar ernstig: "shoot the messenger".
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify