Kinga Bán

Nieuws

07 mei 2019 door Jeffrey Schipper

50 reacties op het overlijden van zangeres Kinga Bán

Christelijk Nederland is maandag geschokt door het overlijden van Kinga Bán. De zangeres overleed op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Uit de reacties blijkt dat er plaats is voor verdriet én hoop. We zetten een aantal reacties op een rijtje.

Gert-Jan Segers: Verdrietig om haar heengaan, dankbaar voor de gesprekken die we hebben gevoerd en voor de momenten dat ze voor ons zong. Een bijzondere vrouw met de stem van een engel is nu thuis bij haar Heer.

Leon van Steensel: Rust zacht, Kinga Bán. Je zong zo vaak 'Ik Zal Er Zijn' als getuigenis dat houvast gaf. Nu ben je bij Hem.

Eppo Bruins: Kinga Bán is bij haar hemelse Vader. Mijn gedachten zijn bij haar man en kinderen. Met dankbaarheid kijk ik terug op het moment dat ik haar mocht begeleiden op de piano met het lied ‘Altijd welkom’.

Matthijn Buwalda: Bedroefd om het overlijden van Kinga Bán. Ik wens vooral haar gezin, familie en naaste vrienden heel veel sterkte met missen.

‘De stad bruist, de mensen zingen,
een feest als nooit tevoren.
Dan klinkt mijn naam,
mijn nieuwe naam.
Ik ben opnieuw geboren.’

Tot aan de overkant!

Remmelt Meijer: Wat een verdriet. Kinga Bán is vandaag overleden. Ik ben er even stil van. De hemel is afgelopen dagen verrijkt met twee begaafde en bezielde vrouwen. Thuis gekomen met 37 jaren. Lege plekken hier. Rachel Held Evans. Kinga Bán. Geloof om na te volgen en sterker dan de dood.

Antonie C. Fountain:

“Kom met je tranen en je pijn.
Hier is het goed, hier mag je zijn.”

Voor Kinga Bán.

Roel Kelder: Bij het overlijden van Kinga Bàn

Joshi van Veen: Enorm veel berichten & medeleven zie ik over Kinga Bán, zij is nu over haar lijden heen en mag ongetwijfeld weer verder zingen. Vier jaar geleden mocht ik haar interviewen.

Ds. Jan Holtslag: Dankbaar voor de liederen die zij ten gehore bracht mag zij zingen voor Gods troon. De Heere sta allen rondom haar bij. Ze zijn in veilige handen.

Bert Noteboom: Ik ben bij IK BEN...
Kinga Bán is over haar lijden heen. En nu bij God, van wie ze zo vaak, mooi en op het laatst met moeite gezongen heeft: Ik ben en zal er zijn. #kingaban

En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn.

Dominee Baardmans: Kinga Ban is overleden. Wat een bijzonder mens verliest de wereld. Heel veel sterkte kracht en troost in mooie herinneringen voor haar man, kinderen en iedereen in haar omgeving. Rust zacht lieve Kinga.

Elly Zuiderveld: Dag lieve Kinga, tot ziens...

Paul Blokhuis: Wat een ontroerend bericht. Dag lieve en mooie Kinga Bán, met de stem van een engel, dank voor alle prachtige muziek. En voor de manier waarop je voor iedereen een voorbeeld bent in je sterke geloofsvertrouwen. Tot ziens!
Veel sterkte en zegen voor het jonge gezin van Kinga en voor haar familie en vrienden. Dag aan dag draagt God jullie. Leef met volle teugen. Vandaag. God bless.

Adrianus Peters: Op een afstand je zien zingen... en gehoord hoe ziek je was.... het leven zou hierna beginnen en gezien hoe het leven hier al was. Niet alleen heb je gezongen ieder zong in stilte of luidkeels mee.... zingen zijn gezongen woorden... die eeuwige woorden gaan gezongen met je mee.

Anita Haasnoot: Lieve familie en vrienden,
Kinga is jullie, ons voor gegaan.
Gemis op aarde blijft...
Heel veel sterkte en kracht van God onze Vader.

Op die dag in de Hemel. Wat een dag, wat een vreugde zal dat zijn! Dan zijn wij bij Jezus! En klinkt het overwinningslied! (Opwekking 818)

Anneke Houtman: Lieve lieve lieve Kinga, wat was jij moedig! Wat vertrouwde jij op God! Wat ben jij een zegen geweest voor velen. En wat gaan we jouw engelenstem missen. Gods armen om jouw gezin heen.

Wietske Berends: Stil word ik bij het lezen van dit bericht. Kínga is hier niet meer op aarde, ze mag nu juichen voor Gods troon. Verlost van ziekte, pijn in verdriet mag ze voluit leven bij Hem! Wat zal ze gemist worden! Als vrouw, moeder, dochter(schoon) zus, vriendin en als zangeres. Ik wil iedereen die haar lief was heel veel kracht en sterkte toewensen om dit grote verlies te verwerken. Wat laat ze veel kostbaars achter! Zo puur en oprecht in haar liederen. Ze laat het achter als blijvende troost en bemoediging voor heb die het nodig hebben. Veel sterkte toegebeden en dank Heer voor wie Kínga was en wat ze heeft gedaan in Uw kracht!

Anne Lies Mossel-de Kievit: Een nieuwe naam.. die alleen God kent en degene die hem krijgt. Wij denken met diepe dankbaarheid aan wie je was. En aan alle gaven die je met ons deelde. Je oude naam zal niet snel vergeten worden.

Mijn diepe meeleven voor Reinder en de kinderen. En de rest van de familie en vrienden. Dat onze Hemelse Vader jullie de draagkracht geeft die nu nodig is.

Martijn Dijkgraaf: Lieve Kinga, veel te jong maar nu THUIS in Zijn armen!

"Ooit komt er een dag
dat de Hemel openbreekt
en de doden zullen opstaan.

Ooit komt er een dag
dat U terugkomt op een wolk
en dat U kijkt met ogen, stralend als de zon.

Ooit zal het zo zijn
dat we leven in een stad,
waar geen pijn en geen verdriet is.

Ooit zal het zo zijn
als we komen in die stad,
dat de Vader onze tranen wist.

Ik verlang zo naar die dag
dat ik neerkniel aan uw voeten
en ik u mag herkennen aan uw stem.

Als we samen hand in hand
het hemels paradijs betreden,
zal ik eeuwig mogen zijn waar u bent."

// Opw. 665 //

Beste Reinder, Ike, Liva, Kene, gecondoleerd met het grote verlies van je vrouw en jullie moeder. We bidden jullie en alle nabestaanden Zijn kracht, vrede en troost toe!

Jolanda Geelen-van der Keur: Dit bericht van haar heengaan raakt diep, zoals haar leven mensen ook diep heeft geraakt door haar geloof, haar muziek en teksten. Ze is de tranen nu voorbij, geen pijn en ziekzijn meer. Haar aanbidding gaat voort zowel hier als bij Hem.
De stad bruist, een nieuwe naam, een feest ...
Sterkte en liefde aan familie en vrienden.

Liesbeth Onderstal-van Snippenberg: Ik was zo bang voor dit bericht. Ik voelde m al dagenlang aankomen. En elke keer als ik je weer voorbij zag komen met je onmiskenbare drang om te leven, maakte mijn hart een sprongetje: ze is er nog!
En nu sta ik hier alvast de macaroni voor vanavond te koken, vol levenslust en open ik even snel Facebook tussendoor. En daar is het bericht waarvan ik zó hoopte dat het nog even zou duren.
Vaarwel, lieve Kinga. De wereld is een schitterend mens armer, maar nu ben je thuis. Waar je niet meer ziek hoeft te zijn en geen pijn meer hoeft te hebben.
Heel veel sterkte aan alle nabestaanden!

Thea Oosterom-Groeneveld: Wat een verschrikkelijk gemis voor de familie van Kinga. Ik heb dezelfde ziekte als Kinga, dit bericht zet me stil en ik besef des te meer de eindigheid van dit leven. Kinga was een groot voorbeeld, ik geniet altijd zó van haar liedjes. Kinga mag nu eeuwig zingen voor Gods troon!! Ik hoop dat de familie daar veel troost uit mag putten, ondanks het vreselijke gemis!!

Ria Van Dijkhorst van Heijst: Heel veel sterkte voor man kids en overige familie en vrienden. Wat een bijzondere moedige vrouw was zij. Nu mag ze voor eeuwig zingen, maar wat zullen jullie haar missen.

Jos Baan: Wat een gemis op aarde, wat een aanwinst in de hemel...

Giny Bosscher: 'Heer, zij is THUIS bij U. Troost hen die haar zo verschrikkelijk zullen missen.'

Marianne Lutje-de Lange: Wat een bijzondere krachtige vrouw is thuis gehaald. En wat een voorbeeld van God eren in alle omstandigheden van het leven was zij. Wat zal ze door velen ontzettend gemist worden. Ik bid al haar geliefden Gods diepe vrede, troost en kracht toe.

Dirk Muziek: Een mooi mens heeft ons verlaten en is in de armen van onze hemelse Vader.

Louise Loois-de Jong: Ach, ach...... Haar lijden is voorbij. Wat een getuigenis is zij geweest. Net als Henri Nouwen zal zij herdacht, herinnerd en geciteerd worden.
Haar naasten condoleer ik met het verlies van dit prachtige mensenkind, Gods kind. Wat een leegte laat ze achter..........Wat zal ze worden gemist.

Marianne Verbeek: Lieve familie en vrienden van kinga.
Gecondoleerd met dit grote verlies!
Wens jullie heel veel kracht en troost toe!
Wat is ze een prachtig voorbeeld deze moedige vrouw...gezongen tot het laatste moment!
We zullen jou missen!
Nu mag je boven bij onze Hemelse Vader zingen!
Je bent in goede handen!!!

Gerald Troost: Wat onwerkelijk dat Kinga Ban nu is overleden! Wat heeft ze veel mogen betekenen en wat zullen we haar missen...
We wensen vrienden en familie de troost van God toe.

‘De dood is niet het einde
De dood is een gordijn
Daarachter straalt het leven
waar we altijd samen zijn’

Jan van den Bosch: Kinga Ban...wat een mooie herinneringen heb ik aan deze dappere vrouw, die tot het laatste moment
van haar leven bleef inspireren, ik mis haar!

Timzingt: Dag lieve Kinga,

'je bent daar Forever Young
en dat gaat nooit voorbij'

Alle sterkte en troost gewenst voor de familie en vrienden. Ik ben sip en droef dat ze niet meer bij ons is. In 2017 schreef ik dit eerbetoon voor haar en haar prachtige stem.

Ruben Flach: Verdrietig maar ook dankbaar voor wie ze was hoorden we van het overlijden van Kinga Bán. Ze is velen tot inspiratie geweest met haar leven en haar muziek.

Hans Maat: Niets is beter dan bij U te zijn
Wat een vreugde om te leven zonder pijn.

Deze woorden schreef ik al voor en met Kinga in het lied Maranatha van Sela. Ik voel me bevoorrecht om met haar te hebben mogen optrekken en was al die jaren getuige van de bijzondere genade die op haar was. Ik heb geleerd van haar. Naast een rasmuzikant die nooit een noot vals zong en prachtig componeerde, een mens die bij de dag kon leven en intens van Jezus hield en evenzo van haar man en kinderen. Ik vraag gebed voor hen.

Jarenlang heb ik zelf voorbede gedaan met het oog op genezing, maar ik zag hoe God haar bijzonder gebruikte door het lijden en ziek zijn heen.
Mijn persoonlijke herinneringen zijn persoonlijk, maar het raakt me diep. Tot ziens Kinga. Tot ziens op de plaats waar de vreugde is en waar we eens bij Hem en elkaar zullen zijn.

Nellie Frolich: Heb tegen dit bericht opgezien. Haar liedjes, leven en ziekteproces hebben me diep geraakt! Heel veel sterkte voor man, kinderen, familie en iedereen die haar liefheeft.

Paul Blokhuis: Met ontroering kennis genomen van het overlijden van de lieve 37-jarige Kinga Bán, gezegend met de stem van een engel. We leven mee met haar jonge gezin en familie.God bless.

Arne Schaddelee: Toen we zelf een geliefde verloren aan kanker was Kinga Ban voor ons tot steun. Zowel haar muziek als bij ontmoetingen op concerten of zwemles.

Vandaag overleed ze zelf.
Houten verliest een bijzondere, gelovige en krachtige moeder.

Andries Knevel: "Onnoembaar aanwezig deelt u mijn bestaan". Ik ben verdrietig om het overlijden van Kinga Ban. Zij heeft mij enorm geraakt en getroost met dit lied.

Wieneke Helder: De hemel heeft er een prachtige zangstem bij.
Maar wat zal ze hier gemist worden.

Mirjam Smit: Wat heb jij het Licht van God laten schijnen Kinga Ban. Zoveel liedjes heb ik met diepe bewondering, een traan, kracht en hoop tegelijk kunnen luisteren. Alsof je alle rake dingen van het leven in een liedje verpakte. Dankjewel voor jouw mooie levenslied!

Mieke Vd Meulen: Tot het laatst toe mocht ze zingen.. nu mag haar stem juichen in de hemel.. heel veel sterkte voor allen die haar zo lief hebben

Bart Beunk: Hier op aarde zullen we je missen. In de hemel zullen ze je met je mooie stem en mooie muziek graag ontvangen.
Je bent/was een mooi mens met hele gave muziek.

Gem Ma: Ze was een voorbeeld voor ons allemaal. Nooit meer tranen en nooit meer pijn voor Kinga, ze is thuis. Maar wat zal ze hier ontzettend gemist worden, zeker door haar man, kinderen en verdere nabestaanden. Ik wens hen heel veel sterkte en kracht.

Sary van Dam Bregman: Wat hebben we van haar stem mogen genieten, wat heeft zij veel herinneringen gemaakt en wat was zij een sterke vrouw.
Wat straalde zij veel liefde uit voor haar Heer en Heiland.
Zij mag daar nu zijn waar Hij zei IK ZAL ER ZIJN.
Man en kinderen heel veel sterkte met het verwerken van dit grote gemis.

Tiny Zwerver de Graaf: Wat een prachtige stem had je,heel veel sterkte voor de nabestaanden en gecondoleerd je bent nu bij de hemelse Vader,waar je altijd mag zingen.

Arianne Ploeg Blokland: Gecondoleerd met het verliezen van Kinga Bán als vrouw, moeder, dochter, vriendin, zingend getuige van onze Hemelse Vader hier op aarde. Heel veel sterkte vooral voor haar gezin, dat jullie mogen putten uit de kracht waarmee Kinga in het leven stond.
Hoe heerlijk moet het voor haar zijn, nu zij is opgenomen in de eeuwige Vaderarmen.

Alice Drost: Ohhh Kinga wat heb jij een prachtige stem, ik krijg altijd kippenvel van jou liedjes. Nu ben je bij God, en laat je voor ons de prachtige liederen die je hebt gezongen achter. Dankjewel lieve Kinga.

Jenny Weers-Houtman: Wat fijn dat zij nu mag leven in de geborgenheid van haar Hemelse Vader.. .geen strijd meer en geen pijn....Heel veel sterkte voor hen die achterblijven...wij zullen ze in onze gebeden gedenken.

Gert Jan Smit Reinder en kinderen, gecondoleerd met dit enorme verlies van echtgenote en moeder. Ik voel diep met jullie mee, ik heb mijn vrouw ook jong moeten loslaten en daarna zorg van 3 jonge kinderen. Maar de Here geef kracht en troost Reinder. Kinga bedankt voor alles wat je ons hebt gebracht.

Dana van der Stam: Ik wens alle dierbaren van Kinga heel veel sterkte met het verlies. Wat een mooie lieve vrouw was het aan de binnen en buitenkant.
Wat zal ze gemist worden, maar wat heeft ze ook veel gegeven door haar kracht en liefde als mens.
Voor mij was Kinga een groot voorbeeld en ik zal haar nooit vergeten en genieten met een dankbaar gevoel van alle liedjes die ze heeft gemaakt.

Dankjewel lieve Kinga!

Els Oudekerk Vd Laan: Een sterkte vrouw, moeder en echtgenote, met prachtige stem is heengegaan. Sterkte voor echtgenoot en kinderen en alle mensen om hen heen. Wat zal ze gemist worden! En wat een bewondering voor haar hoe ze met haar ziekte omging.

Reacties

T
Gecondoleerd veel sterkte voor familie vrienden en kennisen
REAGEER
M
Soso Lobi ( enkel liefde) Kinga, Tot ziens!

Mathilene Goedhart
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify